Roda JC heeft haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-3 verloren van Vitesse. Nadat de stand vlak na rust weer op gelijke hoogte gebracht werd door Simon Gustafson was het toch Vitesse dat de winst over de streep wist te trekken in Kerkrade.

Roda JC nam voorafgaande aan de wedstrijd tegen Vitesse afscheid van oud-aanvoerder Tom van Hyfte en oud-doelman Benjamin van Leer. De ruim 12.000 aanwezige toeschouwers bedankten beiden heren voor hun inzet de afgelopen seizoenen.

Het was de thuisploeg die na 30 minuten spelen de beste mogelijkheid op een voorsprong kreeg. De Belgische Jorn Vancamp wist de bal in tweede instantie van dichtbij op doel te schieten maar Vitesse-doelman Pasveer kon de bal met grote moeite van de doellijn houden.

Vlak voor rust was het wederom Vancamp die, na een prima steekbal van Gnjatic, net een paar centimter te kort kwam om de 1-0 binnen te schuiven. Nog geen minuut later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Na een verkeerde terugspeelbal van Freddy Ananou wist Tim Matavz de bal om doelman Jurjus heen te krullen; 0-1.

Na de theepauze startte Roda JC met dezelfde elf namen als voor rust. Het eerste gevaar kwam vanuit een vrije trap van de voet van Mitchell Paulissen. De bal was lang onderweg maar Chris Kum kon zijn voet tegen de bal aan zetten en zag zijn inzet net over het doel van keeper Pasveer gaan.

Halverwege de tweede helft was Mikhail Rosheuvel de verdediging van Vitesse te slim af waardoor er aan de noodrem getrokken moest worden in de zestienmeter. Het was opnieuw Simon Gustafson die vanaf elf meter aan mocht leggen. Simon wist de bal via de paal en rug van doelman Pasveer tegen het net te schieten en zette Roda JC weer op gelijke hoogte.

Roda JC mocht niet lang van deze voorsprong genieten. Nog geen 5 minuten later bracht Thomas Bruns de Arnhemmers middels een vrije trap weer op voorsprong; 1-2.

Tien minuten voor het eindsignaal wist Kashia de 1-3 voor de uitploeg binnen te knikken uit een scherp genomen hoekschop. Kashia bepaalde hiermee de eindstand in Kerkrade.

Doelpunten:
[40] Tim Matavz 0-1
[64] Simon Gustafson 1-1 [pen]
[69] Thomas Bruns 1-2
[80] Guram Kashia 1-3

Rode kaart:
geen
Gele kaart:
[51] Mohamed el Makrini
[54] Thomas Bruns
[78] Bryan Linssen

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Robert Molenaar
Opstelling :
1. Hidde Jurjus, 3. Freddy Ananou, 4. Chris Kum, 5. Ard van Peppen, 6. Mohamed el Makrini, 7. Mikhail Rosheuvel, 10. Simon Gustafson, 15. Ognjen Gnatic, 18. Jorn Vancamp, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker.
Bank:
16. Filip Kurto, 2. Henk Dijkhuizen, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 11. Gyliano van Velzen, 13. Tsiy Ndenge, 14. Mario Engels, 21. Célestin Djim, 23. Nathan Rutjes, 30 Twan Roex.
Wissels:
[68] Dani Schahin voor Jorn Vancamp
[81] Gyliano van Velzen voor Mitchel Paulissen
[84] Tsiy Ndenge voor Mohamed el Makrini

Vitesse:
Trainer: Henk Fraser
Opstelling:
22. Remko Pasveer, 2.Fankaty Dabo, 6. Arnold Kruiswijk, 7. Milot Rashica, 9. Tim Matavz, 10. Thomas Bruns, 11. Bryan Linssen, 17. Thulani Serero, 25. Navarone Foor, 28. Alexander Büttner, 37. Guram Kashia.
Bank:
24. Jeroen Houwen, 40. Bilal Bayazit, 3. Maikel van der Werff, 5. Matthew Miazga, 8. Charlie Colkett, 14. Luc Castaignos, 16. Mitchell van Bergen, 23. Muktar Ali, 29. Julian Lelieveld, 43. Lassana Faye.
Wissels:
[71] Luc Castaignos voor Tim Matavz
[75] Charlie Colkett voor Milot Rashica
[83] Matthew Miazga voor Thomas Bruns

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Assistent scheidsrechter: Richard Brondijk
Assistent scheidsrechter: Ruud Bexkens
Vierde official:: Edgar Bijl

Toeschouwers: 12004