Onze cultheld Nathan Rutjes is genomineerd voor Maatschappelijk Speler van de Eredivisie 2016. Rutjes neemt het op tegen Dirk Kuyt (Feyenoord) en Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
Tijdens het Voetballer van het Jaar Gala op 2 september aanstaande, wordt bekend gemaakt wie deze prijs in ontvangst mag nemen. De prijs liegt er niet om: De winnende speler ontvangt naast een eervolle vermelding ook een cheque van €50.000 euro, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. Dit bedrag komt voor de helft ten goede aan Stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij en voor de andere helft aan een goed doel naar keuze van de speler. In het geval van Rutjes is dit bedrag gesplitst over 3 goede doelen, waaronder het Jeugdsportfonds Limburg.

Nathan Rutjes: “Ik vind voetbal erg leuk en ik weet dat het mijn prioriteit nummer één is, alleen die randzaken vind ik zo enorm leuk om te doen. Het geeft me veel energie en veel voldoening”, aldus de speler van Roda JC. De bijdrage aan de maatschappij van Nathan Rutjes is heel divers en verschilt per activiteit. Als hij maar iets kan betekenen voor mensen, dat is voor hem het allerbelangrijkste. Een van zijn bekendste video‘s is de boodschap aan Dorian, die geen groentjes lust. Hij legt op een prachtige manier uit waarom Dorian wél groentjes moet eten. Nathan snapt zijn voorbeeldrol als professioneel voetballer en is er altijd voor zijn fans.

STEM NU! 
Vind u ook dat ‘onze‘ Nathan Rutjes het verdient om deze prijs te bemachtigen? Ga dan nu naar deze link en breng uw stem uit!! U ontvangt een e-mail om te bevestigen. Onder alle deelnemers wordt een VIP-avond op het Voetballer van het Jaar Gala verloot (voor twee personen) en twee officiële Derbystar Eredivisie voetballen.