Roda JC Kerkrade speelt op vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag. Voor rust scoorden Tom van Hyfte en Mike Havenaar. In de tweede helft is er een rode kaart voor Tomi Juric.

 

In een met ruim 14.000 toeschouwers gevulde Parkstad Limburg Stadion begint Roda JC Kerkrade frank en vrij aan de wedstrijd. Een pass van Edwin Gyasi wordt in de derde minuut door Tomi Juric binnen gewerkt. Braamhaar wijst echter niet naar de stip en trakteert ADO Den Haag op een vrije trap. Na elf minuten is het wel raak voor het Kerkraadse team. Vanuit een identieke positie trekt Gyasi de bal voor en is het Tom van Hyfte die er snel bij is om de 1-0 voorsprong binnen te schieten.

Roda JC heeft kansen via Van Hyfte, Griffiths en Faik om de voorsprong uit te breiden maar hapert in de afwerking. Benjamin van Leer gaat gestrekt om een vrije trap van ADO uit zijn doel te ranselen. Onoplettendheid in de defensie laat een voorzet van Korte bij de vrijstaande Mike Havenaar komen. Van dichtbij weet de spits doeltreffend af te ronden. Beide teams zoeken met een 1-1 stand de kleedkamers op.

Na rust probeert Roda JC het spel naar zich toe te trekken maar het is ADO dat de betere kansen heeft. Schoten van Korte en Havenaar worden door Van Leer ternauwernood tegengehouden. In de 63e minuut probeert Tomi Juric zich los te rukken van zijn tegenstander, scheidsrechter Braamhaar fluit, op advies van de vierde man, voor een slaande beweging en natrappen en geeft een rode kaart aan de Australiër. Met tien man moet Roda JC de Haagse storm ontregelen en heeft met Boakye enkele kansen op een nieuwe voorsprong. Vlak voor het einde is het Havenaar die tot tweemaal toe kans heeft op een Haagse voorsprong. Een redding van Van Leer en een redding op de lijn van Ard van Peppen voorkomen een voorsprong, beide teams gaan met 1-1 uit elkaar.

Doelpunten:
[11] Tom van Hyfte 1-0
[41] Mike Havenaar 1-1

Rode kaart:
[63] Tomi Juric

Gele kaart:
[57] Rostyn Griffiths
[80] Roland Alberg

Roda JC Kerkrade:
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 3. Gibril Sankoh, 4. Rostyn Griffiths, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 8. Hicham Faik, 9. Tomi Juric, 11. Richmond Boakye, 17. Henk Dijkhuizen, 18. Jens van Son, .
Trainer: Darije Kalezic

Bank:
21. Bram Verbist, 6. Nathan Rutjes, 10. Daniel de Silva, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 23. Arjan Swinkels, 27. Edwin Gyasi, 28. Martijn Monteyne.
Wissels :
[61] Richmond Boakye voor Mitchel Paulissen
[77] Jens van Son voor om van Hyfte

ADO Den Haag:
Opstelling:
1. Martin Hansen, 2. Dion Malone, 3. Vito Wormgoor, 4. Timothy Derijck, 7. Kevin Jansen, 8. Aaron Meijers, , 9. Mike Havenaar, 14. Giovanni Korte, 17. Danny Bakker, 20. Ruben Schaken, 51. Gianni Zuiverloon.
Trainer: Henk Fräser

Bank:
6. Thomas Kristensen, 12. Ken Gorree, 22. Robert Zwinkels, 23. Roland Alberg, 25. Tommie Geugelsdijk, 28. Tyrone Ebuehi, 33. Gervane Kastaneer
Wissels:
[67] Roland Alberg voor Giovanni Korte
[88] Gervae Kasteneer voor Danny Bakker

Scheidsrechter: Eric Braamhaar
Assistent scheidsrechter: Frank Jansen
Assistent scheidsrechter: Mark Strijker
Vierde official: Steven van der Vrande

Toeschouwers: 14.192