Roda JC Kerkrade verliest in de verlenging van de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. In de 105e minuut scoort Eric Botteghin het enige doelpunt, 0-1.
In de 9e minuut speelt Kuyt Elia vrij die direct uithaalt maar zijn poging over ziet gaan. Na een kwartier spelen moet Vermeer gestrekt op een schot van Ard van Peppen die handig de zestien binnen sloop. Uit de rebound van de daar op volgende corner mag Martin Milec van ver uithalen maar Vermeer doorziet de inzet.

Een inworp van Martin Milec komt via Georgy Zhukov bij Kristoffer Peterson die de bal tikt naar de inkomende Milec die Tom van Hyfte inspeelt die direct doorsteekt op Rydell Poepon. Zijn schot gaat onder Botteghin net naast. Een lepe vrije trap van de ingevallen Hicham Faik komt via Rydell Poepon bij Jordy Buijs die al koppend de bal terug bij Poepon brengt. De spits ziet zijn kopbal over gaan.

Seconden voor het einde van de reguliere speeltijd pompt debutant Mike van Duinen met buitenkant schoen nog éénmaal de bal in de Rotterdamse zestien. Rydell Poepon kopt maar de bal gaat naast. Een twee keer 15 minuten verlenging is een feit.

Vijf minuten in de eerste helft van de verlenging mag Basacikoglu van links voor zetten, El Ahmadi wil behendig intikken maar Benjamin van Leer pareert de inzet. In de 105e minuut ontsnapt verdediger Botteghin aan de aandacht van de Kerkraadse defensie en kopt de 0-1 voorsprong achter Van Leer. In een alles of niets situatie gaat Benjamin van Leer mee naar voren om in de slotminuten een gelijkmaker te forceren. In de uitbraak van Feyenoord speelt Basacikoglu naar de vrijstaande Vilhena die voor open doel naast schiet. In de slotseconde van de KNVB bekerwedstrijd wipt Marcos Gullón de bal naar Rydell Poepon. In een ultieme poging verdwijnt de volley in de handen van Vermeer en is het bekeravontuur ten einde.

Doelpunten:
[105] Eric Botteghin 0-1

Rode kaart:

Gele kaart:
[55] Rydel Poepon
[56] Tom van Hyfte
[65] Miguel Nelom
[88] Georgy Zhukov
[113] Bilal Basacikoglu

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Darije Kalezic
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Jordy Buijs, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 11. Kristoffer Peterson, 14. Rydell Poepon, 16. Marcos Gullón, 23. Arjan Swinkels, 30 Georgy Zhukov, 31. Ugur Inceman.
Bank:
21. Bram Verbist, 6. Nathan Rutjes, 8. Hicham Faik, 15. Maecky Ngombo, 17. Henk Dijkhuizen, 19. Mike van Duinen, 24. Farshad Noor.

Wissels :
[46] Hicham Faik voor Ard van Peppen
[74] Mike van Duinen voor Kristoffer Peterson
[101] Farshad Noor voor Tom van Hyfte

Feyenoord:
Trainer: Giovanni van Bronckhorst
Opstelling:
1. Kenneth Vermeer, 2. Rick Karsdorp, 3. Sven van Beek, 4. Terence Kongolo, 5. Marko Vejinovich, 7. Dirk Kuyt, 8. Karim El Ahmadi, 11. Eljero Elia, 18. Miguel Nelom, 21. Tonny Vilhena, 33. Eric Botteghin.

Bank:
23. Pär Hansson, 6. Jan-Arie van der Heijden, 14. Bilal Basacikoglu, 26. Bart Nieuwkoop, 27. Simon Gustafson, 28. Jens Toonstra, 31. Michiel Kramer.
Wissels:
[91] Bilal Basacikoglul voor Eljero Elia
[113] Jens Toornstra voor Marko Vejinovic

Scheidsrechter: Ed Janssen
Assistent scheidsrechter: Berry Simons
Assistent scheidsrechter: Erik Kleinjan
Vierde official:: Allard Lindhout

Toeschouwers: 12565