Roda JC Kerkrade verliest zaterdagavond in het Parkstad Limburg stadion met 0-1 van AZ uit Alkmaar na een doelpunt van Vincent Janssen in de vijfde minuut.
Roda JC start tegen AZ met Marcos Gullón, Jordy Buijs en Rydell Poepon, drie debutanten in de Kerkraadse formatie. Na koud vijf minuten laat Hicham Faik zich aftroeven bij de cornervlag en mag van Overheem de bal voorzetten op Vincent Janssen die de 0-1 scoort. Na een kwartier spelen is het Edwin Gyasi op rechts die de tegenstander dol dribbelt en ongehinderd mag voor zetten. Hicham Faik schiet op goal maar keeper Rochet blokt het schot. Ard van Peppen raakt na een half uur spelen met de punt van zijn schoen de bal voor de inkomende Jahanbakhsh en voorkomt een grotere achterstand. Rostyn Griffiths probeert het met een afstandsschot maar treft Rochet op zijn weg.

Wederom is het AZ dat in de beginfase van de tweede helft de toon zet en heeft kansen met Dos Santos en Rienstra. De Alkmaarse verdediger Derrick Luckassen ontvangt in de 52e minuut geel na een overtreding op Rydell Poepon. Dezelfde Luckassen gaat, nota bene op de rand van de Kerkraadse zestien, wederom in de fout na een overtreding op Ard van Peppen en krijgt zijn tweede gele kaart gepresenteerd. Roda JC mag ruim dertig minuten met een man meer proberen de gelijkmaker te forceren. Een schot van Rydell Poepon gaat maar net voorlangs.

De vrije trap van Jordy Buijs komt op de paal, Arjan Swinkels zet de bal razend snel opnieuw voor en Poepon mag afmaken maar treft Rochet die zich in de baan van het schot werpt. Een minuut later drijft Henk Dijkhuizen de bal naar voren en gaat met Edwin Gyasi een een-tweetje aan. De laatste pass is naar Tom van Hyfte die geheel vrijstaand de mooie aanval niet kan verzilveren met een doelpunt. Vijf minuten later speelt Edwin Gyasi ditmaal Hicham Faik vrij die zijn schot op de lat uiteen ziet spatten. Roda JC heeft kansen op de gelijkmaker met schoten en kopballen van Poepon, Peterson, Van Hyfte en De Silva maar treft in de slotfase geen doel.

Doelpunten:
[5] Vincent Janssen 0-1
Rode kaart:
[56] Derrick Luckassen[2x geel]

Gele kaart:
[11] Marcos Gullón
[30] Hicham Faik
[43] Mattias Johansson
[52] Derrick Luckassen

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Darije Kalezic
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 3. Jordy Buijs, 4. Rostyn Griffiths, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 8. Hicham Faik, 14. Rydell Poepon, 16. Marcos Gullón, 17. Henk Dijkhuizen, 23. Arjan Swinkels, 27. Edwin Gyasi.
Bank:
21. Bram Verbist, 6. Nathan Rutjes, 10. Daniel de Silva, 11. Kristoffer Peterson, 15. Maecky Ngombo, 19. Mitchel Paulissen, 28. Martijn Monteyne.

Wissels :
[62] Kristoffer Peterson voor Marcos Gullón
[68] Mitchel Paulissen voor Rostyn Griffiths
[84] Daniel de Silva voor Henk Dijkhuizen

AZ:
Trainer: John van de Brom
Opstelling:
1. Sergio Rochet, 2. Mattias Johansson, Joris van Overeem, 9. Alireza Jahanbakhsh, 10. Markus Henriksen, 12. Ron Vlaar, 17. Ben Rienstra, 18. Vincent Janssen, 19. Darney dos Santos, 23. Derrick Luckassen, 24. Ridgeciano Haps

Bank:
6. Celso Ortiz, 20. Thom Haye, 21. Robert Mühren, 25. Nick Olij, 28. Levi Garcia, 33. Pantelis Hatzidiakos, 38. Thomas Ouwejan.
Wissels:
[58] Pantelis Hatzidiakos voor Alireza Jahanbakhsh
[75] Celso Ortiz voor Vincent Janssen
[86] Robert Mühten voor Dabney dos Santos

Scheidsrechter: Allard Lindhout
Assistent scheidsrechter: Ed Jansen
Assistent scheidsrechter: Peter Janson
Vierde official: Freek van Herk

Toeschouwers: 13516