Roda JC heeft de eerste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 winnend afgesloten. Tegen 2e klasser LHC uit het Kerkraadse Eygelshoven werd het 0-7.

 

Darije Kalezic speelde in de eerste en tweede helft, behoudens keeper Benjamin van Leer, met twee verschillende teams. In het eerste bedrijf had de oefenmeester een basisplek ingeruimd voor Melvin Senden in de verdediging. De speler van Jong Roda maakte hiermee zijn officieuze debuut in het eerste team van Roda JC. Ook Jorrit Smeets, Brian Jacobs en Rigino Cicilia verschenen bij de eerste elf aan de aftrap.

In een enorme hitte, waar het bij de aftrap nog altijd 33 graden was, opende verdediger Daryl Werker de score. Even later waren Höcher, Cicilia en Jacobs trefzeker. Wederom Cicilia zorgde met een droge schuiver voor de 0-5 ruststand.

Na de theepauze waren voor het eerst de aanwinsten Jens van Son en Santiago Palacios in het shirt van Roda JC te bewonderen. Daarnaast waren ook Doriano Kortstam, Lars Peters (beide Jong Roda) en Narshad Foor (houdt zijn conditie op peil bij Roda JC; was het laatst actief voor Jong PSV) in de ploeg gekomen.

Het duurde even voordat Roda JC’s zesde treffer tegen de touwen vloog, maar kreeg Anco Jansen met de mooiste actie van de wedstrijd wel de handen op elkaar. De voorzet die hij afleverde, kwam bij Palacios terecht maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman van LHC.

Even later was de Mexicaan wel voor het eerst trefzeker, na opnieuw goed voorbereidend werk van Jansen werd het 0-6. Het slotakkoord was voor Arjan Swinkels, die uit een corner van Tom van Hyfte de 0-7 eindstand op het scorebord zette.

Darije Kalezic

Darije Kalezic was na afloop content over de eerste wedstrijd van het seizoen: “Ik heb vandaag niet gekeken naar de technische uitvoering, maar vooral naar de manier waarop de taken werden uitgevoerd zoals we dat met de groep hadden besproken. En ik vond dat, dat redelijk goed is gegaan”.

Roda JC oefent volgende week zaterdag 11 juli tegen FC Gulpen op het complex van Gulpen. Aanvang van dat duel is om 18.00 uur.

Opstelling Roda JC 1e helft
Van Leer, Dijkhuizen, Senden, Werker, Van Peppen, Höcher, Faik, Smeets, Gyasi, Cicilia en Jacobs.

Opstelling Roda JC 2e helft
Van Leer, Noor, Kortstam, Swinkels, Peters, Rutjes, Van Son, Paulissen, Van Hyfte, Palacios en Jansen.

Scoreverloop
’10 Werker 0-1
’12 Höcher 0-2
’19 Cicilia 0-3
’33 Jacobs 0-4
’45 Cicilia 0-5
’72 Palacios 0-6
’84 Swinkels 0-7