Op dag 4 van het trainingskamp in Vale Do Lobo heeft Roda JC een oefenwedstrijd gespeeld tegen SC Farense, een tegenstander uit de Portugse 2e divisie. Vanochtend vroeg om 11 uur plaatselijke tijd trapten beide teams af in Estádio Algarve.
Hoofdtrainer Darije Kalezic had een basisplaats ingeruimd voor Jordy Buijs. De aanwinst speelde ook van alle spelers het langste mee in deze wedstrijd. Kyle Walker-Peters speelde één helft mee.

Na vier minuten werd een doelpunt van Tom van Hyfte afgekeurd. De middenvelder, die de aanvoerdersband droeg, stond buitenspel. De eerste kans van de wedstrijd kwam echter in de 17e minuut van SC Farense. De withemden sneden door de Kerkraadse verdediging en Benjamin van Leer redde ternauwernood een Portugees schot. Het antwoord van Roda JC volgde amper een minuut daarna, een goed opgezette aanval via Van Hyfte en Gyasi bereikte uiteindelijk Tomi Juric die de bal rakelings over schoot.

Edwin Gyasi schoot in de 27e minuut tegen de keeper aan uit kansrijke positie. Enkele minuten later speelde diezelfde Gyasi zich met een prachtige individuele actie vrij, maar raakte hij onfortuinlijk de paal. In de 35e minuut liet Kalezic een geheel ander elftal warmlopen. Iedereen kwam zodoende aan spelen toe. Ondanks het lichte veldoverwicht van Roda JC mondde dit niet uit in doelpunten.
Na rust trof een individuele actie van Paulissen net geen doel, de middenvelder wurmde zich knap door de verdediging maar wist het net niet te raken. Zijn schot ging naast. Even later was het dezelfde Paulissen die in een 1 op 1 situatie met de doelman faalde. De stand bleef gelijk tot en met de 77e minuut toen Roda JC ongelukkig op een 0-1 achterstand kwam.

Een van richting veranderd schot buiten het 16 metergebied plofte achter Verbist binnen. Ondanks weinig kansen leken Daniel de Silva en Mitchel Paulissen de stand op het einde van de wedstrijd nog gelijk te trekken. Andermaal was de Portugese doelman echter een sta-in-de-weg voor de Kerkradenaren. Hierdoor eindigde de eerste wedstrijd van 2016 in mineur. Roda JC verliest in Portugal met 0-1 van SC Farense.

Opstelling Roda JC
Van Leer (‘46 Verbist), Dijkhuizen (‘46 Walker-Peters), Buijs (‘60 Biemans), Swinkels (‘46 Werker), Van Peppen (‘46 Monteyne), Griffiths (‘46 Van Son), Rutjes (‘46 Ofori), Faik (‘46 De Silva ), Van Hyfte (‘46 Blättler), Juric (‘46 Paulissen) en Gyasi (‘46 Ngombo)