Roda JC Kerkrade heeft met Tomi Jurić overeenstemming bereikt over een contract van één seizoen plus de eenzijdige optie vanuit Roda JC voor nog een seizoen. De Australische spits van Kroatische komaf komt over van Western Sydney, waar hij de laatste twee seizoenen actief was.

 

De 24-jarige Jurić doorliep de jeugdopleiding bij Syndey Olimpic en Sydney United voordat hij uitkwam voor de Kroatische clubs NK Trnje en Croatia Sesvete. Bij laatstgenoemde club maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Vervolgens speelde hij voor Lokomotiva Zagreb en Inter Zapresić om uiteindelijk terug te keren naar Australië om te gaan spelen voor Adelaide United. Na één jaar verkaste hij naar Western Sydney.


Jurić is Australisch international. De aanvaller komt sinds 2013 uit voor de nationale ploeg en maakte tot dusver drie doelpunten in negen interlands.

Algemeen Directeur Wim Collard: “Na weken van onderhandelen zijn we er uiteindelijk toch in geslaagd om Tomi Jurić te contracteren voor Roda JC, vanzelfsprekend zijn we daar enorm blij mee. Tomi is een sterke aanvaller die met zijn manier van spelen past bij onze club.”

Jurić heeft de medische keuring goed doorstaan en zal begin komende week aansluiten bij de selectie van hoofdtrainer Darije Kalezic.