Roda JC Kerkrade speelde zaterdagavond 1 augustus een oefenwedstrijd tegen Topklasser JVC. Na een 0-2 ruststand won het Kerkraadse team in Cuijk met 2-5.

 

In de beginfase kon doelman Bram Verbist meteen gestrekt na een gevaarlijk schot van JVC. Na een kwartier van aftasten is het Roda JC dat geleidelijk aan steeds gevaarlijker werd. Een schot van Brian Jacobs gaat naast, Bart Biemans, Arjan Swinkels en Rigino Cicilia zijn dicht bij de openingstreffer na een corner. Keeper Ardts van JVC Cuijk stopt een binnentikker van Rigino Cicilia. Na 26 minuten is het Hicham Faik die bal op Brian Jacobs steekt en de aanvaller de 0-1 laat binnenschuiven.

Er is een gele kaart voor Jens van Son, Brian Jacobs krijgt een identieke kans van Hicham Faik maar kan nu net niet binnen werken. Na ruim een half uur passeert Rigino Cicilia de keeper en laat Santiago Palacios de 0-2 binnen schieten. Na deze goal heeft Rigino Cicilia twee kansen om de stand verder uit te bouwen maar zijn kopbal en schot gaan naast en over. Vijf minuten voor de rust kopt Bart Biemans na een pass van Hicham Faik op de paal.

Na vijf minuten in de tweede krult Hicham Faik een vrije trap naast, Brian Jacobs zet goed voor maar de bal kan niet binnen worden gelopen. Rigino Cicilia hakt de bal naar de wegspurtende Jens van Son die net niet Hicham Faik in scoringspositie kan brengen. In de 62e minuut is het Santiago Palacios die voorzet op Rigino Cicilia die met een kopbal de 0-3 laat aantekenen. Drie minuten later kopt Santiago Palacios de bal op de lat en is het Rigino Cicilia die er snel bij is om de 0-4 te markeren.

In de 68e minuut pareert Bram Verbist een Cuijkse vrije trap, in de rebound wordt een duw en val bestraft met een penalty. Voor JVC Cuijk scoort Boy Visser de 1-4. Boy Visser scoorde vlak erna ook de 2-4 met een kopbal. In de laatste minuut is het verdediger Lars Peeters die de 2-5 mag bijschrijven.

Doelpunten:
[26] Brian Jacobs 0-1
[31] Santiago Palacios 0-2
[62] Rigino Cicilia 0-3
[65] Rigino Cicilia 0-4
[68] Boy Visser [pen] 1-4
[87] Boy Visser 2-4
[90] Lars Peeters 2-5

Gele kaart:
[27] Jens van Son
Opstelling Roda JC Kerkrade:
21. Bram Verbist, 2. Martijn Monteyne, 3. Bart Biemans, 6. Nathan Rutjes, 8. Jens Van Son, 9. Rigino Cicilia, 16 Hicham Faik, 15. Santiago Palacios, 18. Brian Jacobs, 23. Arjan Swinkels, 24. Marco Ospitalieri.
Trainer: Darije Kalezic

Wissels Roda JC Kerkrade:
[46] Dorian Kortstam voor Bart Biemans
[58] Oleg Cheprassov voor Brian Jacobs
[70] Lars Peeters voor Rigino Cicilia
[78] Jorrit Smeets voor Hicham Faik

Opstelling JVC Cuijk:
Arjan Ardts, Jacky Chi, Stevie Hattu, Simon v Zeelst, Ryan Bouwmeester, Chefrino Eind, Mitch van der Ven, Illias Zaimi, Robin Custers, Shanon Carmelia, Caifano Latupeirissa.
Trainer: Arno Arts

Wissels JVC Cuijk:
[61] Rik Renirie voor Mitch van der Ven
[61] Boy Visser voor Caifano Latupeirissa
[69] Rik van Loon voor Stevie Hattu
[82] Jay van Boxtel voor Illias Zaimi