Roda JC Kerkrade verliest op zaterdagavond 13 februari met 0-1 van FC Twente. Na ruim een uur spelen
schoot Chinedu Ede de bal onhoudbaar achter Benjamin van Leer.
Op het middenveld slalomt Georgy Zhukov langs vier man en ziet al vallend dat Rydell Poepon het overneemt en de diepte in sprint. Een afgemeten pass komt bij Mike van Duinen die, met de rug naar de goal, omver getrokken wordt maar met links alsnog probeert om Marsman te verschalken. Scheidsrechter Manschot laat doorspelen.

De opkomende back Martin Milec zet voor maar drie spelers kunnen de bal niet binnentikken. Achter in de zestien pikt Tom van Hyfte de bal op en passt door op de inkomende Hicham Faik. Zijn schot gaat maar rakelings langs. Benjamin van Leer neutraliseert een schot van Gabral, Manschot laat doorspelen na een overtreding van Mike van Duinen op de rand van de Kerkraadse zestien.

Rydell Poepon verovert de bal op Gabral en zet Martin Milec aan het werk die in zijn ooghoek Van Duinen ziet vertrekken. De cross komt niet geheel zuiver bij Van Duinen die moet inhouden en FC Twente de kans geeft om te hergroeperen. De voorzet van Van Duinen gaat in eerste instantie voorbij aan Poepon maar treft in Milec een vrijstaande speler. Kappen en draaien geeft de Enschedese verdediging de kans om de angel uit de aanval te halen.

Na ruim een uur spelen splijt invaller van der Lely de Kerkraadse verdediging met een steekpass open waar uit Ede de 0-1 openingstreffer kan scoren. Met nog een kwartier te spelen op de klok ziet Georgy Zhukov de vrijstaande Tom van Hyfte. Zijn uithaal gaat rakelings over. In de derde minuut van de extratijd verovert Milec de bal op Gabral en pompt de bal in de vijandelijke zestien. Mike van Duinen kan de bal net niet de juiste richting meegeven om een gelijkmaker af te dwingen. In de strijd om de dertiende plaats in de Eredivisie wisselen beide teams van plaats en staan de Twentenaren [25] nu 1 punt boven Roda JC Kerkrade [24].

Doelpunten:
[62] Chinedu Ede 0-1

Rode kaart:

Gele kaart:
[30] Kamohelo Mokotjo

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Darije Kalezic
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Jordy Buijs, 7. Tom van Hyfte, 14. Rydell Poepon, 16. Marcos Gullón, 19. Mike van Duinen, 23. Arjan Swinkels, 30 Georgy Zhukov, 31. Ugur Inceman.
Bank:
21. Bram Verbist, 6. Nathan Rutjes, 8. Hicham Faik, 11. Kristoffer Peterson, 15. Maecky Ngombo, 17. Henk Dijkhuizen, 24. Farshad Noor.

Wissels :
[70] Kristoffer Peterson voor Hicham Faik
[81] Maecky Ngombo voor Marcos Gullón
[86] Nathan Rutjes voor Georgy Zhukov

FC Twente:
Trainer: René Hake
Opstelling:
1. Nick Marsman, 3. Bruno Uvini, 5. Robbert Schilder, 6. Felipe Gutierrez, 7. Chinedu Ede, 10. Hakim Ziyech, 15. Joachim Andersen, 17. Hidde ter Avest, 18. Zakaria El Azzouzi, 22. Kamohelo Mokotjo, 26. Jerson Cabral

Bank:
16. Joël Drommel, 8. Oskar Zawada, 11. Thomas Agyepong, 12. Tim Hölscher, 23. Jelle van der Heyden, Peet Bijen, 28. Jeroen van der Lely.
Wissels:
[46] Jeroen van der Lely voor Robbert Schilder
[79] Peet Bijen voor Hidde ter Avest
[86] Oskar Zawada voor Zakaria El Azoouzzi

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Assistent scheidsrechter: Ruud Bexkens
Assistent scheidsrechter: Freek Vandeursen
Vierde official:: Stijn Berben

Toeschouwers:15021