Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 0-5 gewonnen. In het Polman Stadion leidde de ploeg van trainer Darije Kalezic met 0-2 door doelpunten van Zhukov en Van Duinen, in de tweede helft breidde respectievelijk Poepon (2x) en Ngombo de score uit.
De eerste mogelijkheid in de wedstrijd kwam van de voet van Kristoffer Peterson. Doordat het spitsenduo Van Duinen – Poepon druk zette, kon de Zweed uithalen. Zijn poging belandde echter in de handen van ex-Roda JC doelman Bram Castro, welke tegenwoordig uitkomt voor Heracles Almelo. Ook de tweede mogelijkheid was voor Roda JC; Tom van Hyfte mocht vanaf zestien meter aanleggen, maar raakte de bal niet dusdanig dat deze problemen opleverde voor Castro. Na 23 minuten spelen was Roda JC opnieuw dicht bij de openingstreffer. Een ingestudeerde vrije trap, genomen door Rydell Poepon, spatte op de lat uiteen.

Na 28 minuten spelen was het na drie mislukte pogingen raak voor de Kerkradenaren. Na een rush van 65 meter bracht Krifstoffer Peterson de vrijstaande Zhukov in stelling. De Belg schoof binnen: 0-1. Tien minuten later was Heracles dicht bij de gelijkmaker. Een inzet van Darri werd door Jordy Buijs net op tijd weggewerkt, voordat Weghorst kon binnentikken. Niet veel later verdubbelde Roda JC de voorsprong. Een voorzet van opnieuw Peterson bereikte Mike van Duinen. Van Duinen nam aan, draaide zich knap vrij van zijn directe tegenstander en haalde verwoestend uit met zijn linkerbeen: 0-2. Vlak voor rust voorkwam doelman Benjamin van Leer de aansluitingstreffer. Een inzet van Weghorst kwam via de paal in de voeten van Bel Hassani, maar de ingreep van Van Leer voorkwam de 1-2.

In de tweede helft breidde Roda JC al na vier minuten de score uit. Een voorzet van Ugur Inceman bereikte Mike van Duinen. Van Duinen schoot, Castro bracht redding maar de rebound werd door Rydell Poepon binnengetikt: 0-3. Heracles Almelo probeerde een aansluitingstreffer te forceren, maar verder dan afstandschoten kwam de ploeg van trainer Stegeman niet. In de 75e minuut had Tom van Hyfte aan alle twijfels een einde kunnen maken; zijn inzet belandde van dichtbij op de paal. Een paar minuten later maakte Rydell Poepon zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zette met een rake kopbal de 0-4 op het scorebord. Supersub Maecky Ngombo kwam in de 85e minuut in het veld en maakte zijn bijnaam wederom waar. In de blessuretijd passeerde hij zijn directe tegenstander en zette hij de 0-5 eindstand op het bord.

Doelpunten:
[28] Georgy Zhukov 0-1
[43] Mike van Duinen 0-2
[49] Rydell Poepon 0-3
[79] Rydell Poepon 0-4
[92] Maecky Ngombo 0-5

Rode kaart:

Gele kaart:
[22] Thomas Bruns
[34] Henk Dijkhuizen
[74] Rydell Poepon

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Darije Kalezic
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Jordy Buijs, 7. Tom van Hyfte, 11. Kristoffer Peterson, 14. Rydell Poepon, 17. Henk Dijkhuizen, 19. Mike van Duinen, 23. Arjan Swinkels, 30 Georgy Zhukov, 31. Ugur Inceman.
Bank:
21. Bram Verbist, 4. Rostyn Griffiths, 6. Nathan Rutjes, 8. Hicham Faik, 15. Maecky Ngombo, 16. Marcos Gullón, 24. Farshad Noor.

Wissels :
[78] Marcos Gullón voor Ugur Inceman
[81] Maecky Ngombo voor Mike van Duinen
[86] Hicham Faik voor Georgy Zhukov

Heracles Almelo:
Trainer: John Stegeman
Opstelling:
1. Bram Castro, 3. Mike te Wierik, 7. Brahim Darri. 8. Iliass Bel Hassani, 10. Thomas Bruns, 14. Joey Pelupessy, 18. Ramon Zomer, 19. Wout Weghorst, 22. Gonzalo Garcia, Mark- Jan Fledderus.

Bank:
25. Renze Fij, 4. Gino Bosz, 9. Paul Gladon, 11. Tarik Kada, 15. Jaroslav Navrátil, 20. Peter van Ooijen, 27. Justin Hoogma.
Wissels:
[46] Jaroslav Navratil voor Robin Gosens
[49] Paul Gladon voor Gonzalo Garcia
[70] Peter van Ooijen voor Brahim Darri

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Assistent scheidsrechter: Jermaine Lapar
Assistent scheidsrechter: Peter Janson
Vierde official:: Laurens Gerrets