Roda JC Kerkrade verliest in Arnhem met 3-0 van Vitesse. Vlak voor rust krijgt Ard van Peppen, na een handsbal op de doellijn, de rode kaart.

 

In het Gelredome in Arnhem begint het Kerkraadse team in de uitwedstrijd tegen Vitesse verrassend. Na een voorzet van Anco Jansen schiet Farshad Noor in de derde minuut op de paal. Vitesse countert met kansen van Dauda en Qazashvili. Benjamin van Leer heeft een redding op een inzet van Dauda van dichtbij. De rechterflank van Roda JC kan regelmatig opkomen met vrij spel voor Dijkhuizen, Noor en Gyasi. Voorzetten op Anco Jansen, Hicham Faik en Tom van Hyfte sorteren geen effect.


Na een rustig middendeel levert het einde van de eerste helft meer spektakel op. Anco Jansen krijgt in de 41e minuut een gele prent van scheidsrechter Braamhaar wegens opmerkingen op de leiding. Vlak voor tijd raakt Ard van Peppen, in een poging een goal te voorkomen, in een reflex de bal op de doellijn na een kopbal van Kashia. Een rode kaart valt hem ten deel en Vitesse mag aanleggen voor een strafschop, Lewis Baker scoort de 1-0 ruststand. In de drie minuten extra tijd krijgt Henk Dijkhuizen een gele kaart.

Mitchel Paulissen komt begin tweede helft voor Anco Jansen, Roda JC schakelt terug naar een 4-4-1 met Henk Dijkhuizen op de linksback plaats en Farshad Noor op de rechtsback plaats. Tegen tien man van Roda JC speelt Vitesse de een na de andere aanval uit. Reddingen van Benjamin van Leer op Kashia en Rashica voorkomen een 2- 0 voorsprong. 23 Minuten in de tweede helft wordt Dauda de diepte in gestuurd en de Zweed scoort de 2-0. De ingewisselde Nathan boogt ruim een kwartier later de bal langs Van Leer en laat de 3-0 eindstand aantekenen.

Doelpunten:
[45+1] Lewis Baker 1-0
[68] Abiola Dauda 2-0
[80] Nathan 3-0

Rode kaart:
[45] Ard van Peppen

Gele kaart:
[41] Anco Jansen
[45+2] Henk Dijkhuizen

Roda JC Kerkrade:
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 3. Gibril Sankoh, 4. Rostyn Griffiths, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 8. Hicham Faik, 11. Anco Jansen, 17. Henk Dijkhuizen, 23. Arjan Swinkels, 24. Farshad Noor, 27. Edwin Gyasi
Trainer: Darije Kalezic

Bank:
21. Bram Verbist, 6. Nathan Rutjes, 10. Höcher, 18. Jens van Son, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 29. Rigino Cicilia.
Wissels :
[46] Mitchel Paulissen voor Anco Jansen
[73] Nathan Rutjes voor Rostyn Griffiths
[87] Daryl Werker voor Henk Dijkhuizen

Vitesse:
Opstelling:
1. Eloy Room, 7. Isaiah Brown, 5. Kevin Leerdam, 10. Valeri Qazaishvili, 14. Abiola Dauda, 17. Kevin Diks, 18. Marvelous Nakamba, 26. Milot Rashica, 34. Lewis Baker, 35. Rochdi Achenteh, 37. Guram Kashia.
Trainer: Peter Bosz

Bank:
22. Piet Velthuizen, 6. Arnold Kruiswijk, 13. Nathan Allan de Souza, 20. Danilo Pantic, 30. Renato Ibarra, 41. Mohammed Osman, 49. Julian Lelieveld.
Wissels:
[69] Nathan Allan de Souza voor Milot Rashica
[73] Arnold Kruiswijk voor Kevin Diks
[81] Mohammed Osman voor Marvelous Nakamba

Scheidsrechter: Eric Braamhaar
Assistent scheidsrechter: Roger Geutjes
Assistent scheidsrechter: Arie Brink
Vierde official: Stijn Berben

Toeschouwers: 13212