Roda JC Kerkrade verliest in het eigen Parkstad Limburg stadion met 1-2 van Excelsior. Een vroege openingstreffer van Tomi Juric bleek uiteindelijk niet genoeg.

 

Roda JC zette vroeg druk op de defensie van Excelsior. Na elf minuten kreeg het Kerkraadse team twee corners op rij. Bij de eerste waren ze dicht bij een openingstreffer na een kopbal van Rostyn Griffiths die door keeper Muyters terug in het veld werd gebracht. Van dichtbij schoot Hicham Faik binnen maar wederom was het Muyters die de bal tegenhoudt en tot corner tikt. De tweede corner is succesvoller. Na een scrimmage is het Tomi Juric die de 1-0 voorsprong van dichtbij laat aantekenen.

Na de openingstreffer waren beide teams een half uur lang aan elkaar gewaagd. Echte kansen ontstaan niet maar dreiging is er van beide kampen. Vijf minuten voor de rust krijgt Excelsior via Jeff Stans een corner. De Rotterdamse aanvoerder Sander Fischer klimt hoog boven iedereen uit en scoort met een harde kopbal de 1-1 gelijkmaker.

Zes minuten in de tweede helft loopt Arjan Swinkels tijdens een kopduel met Van Weert een blessure op en moet per brancard van het veld. Na een Kerkraadse overtreding vlak voor de zestien schiet Jeff Stans vanaf twintig meter de bal keihard in de kruising en zet Excelsior op een 1-2 voorsprong. Vlak voor tijd mist diezelfde Stans een strafschop en geeft Roda JC met de steun van het publiek hoop op een gelijkmaker. Die zit er in de slotfase niet meer in en Roda JC verliest de wedstrijd en haar ongeslagen thuis status.

Doelpunten:
[13] Tomi Juric 1-0
[41] Sander Fischer 1-1
[67] Jeff Stans 1-2

Rode kaart:

Gele kaart:
[47] Ard van Peppen
[56] Tom van Weert
[82] Tom van Hyfte
[86] Tomi Juric
[89] Bas Kuipers
[91] Nigel Hasselbaink
[93] Jurgen Matthei

Roda JC Kerkrade:
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 3. Gibril Sankoh, 4. Rostyn Griffiths, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 8. Hicham Faik, 9. Tomi Juric, 11. Richmond Boakye, 17. Henk Dijkhuizen, 18. Jens van Son, 23. Arjan Swinkels.
Trainer: Darije Kalezic

Bank:
21. Bram Verbist, 6. Nathan Rutjes, 10. Daniel de Silva, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 27. Edwin Gyasi, 28. Martijn Monteyne.
Wissels :
[51] Daryl Werker voor Arjan Swinkels
[68] Daniel de Silva voor Jens van Son
[73] Edwin Gyasi voor Ard van Peppen

Excelsior:
Opstelling:
22. Tom Muyters, 2. Khalid Karami, 12. Jurgen Mattheij, 6. Sander Fischer, 5. Bas Kuipers, 4. Rick Kruijs, 8. Adil Auassar, 10. Jeff Stans, 17. Brandley Kuwas, 9. Tom van Weert, 11. Daryl van Mieghem
Trainer: Alfons Groenendijk

Bank:
1. Filip Kurto, 7. Yoëll van Nieff, 15. Nigel Hasselbaink, 18. Kevin Vermeulen, 19. Tom Overtoom, 21. Henrico Drost, 24. Daan Bovenberg.
Wissels:
[63] Nigel Hasselbaink voor Daryl van Mieghem
[96] Kevin Vermeulen voor Brandley Kuwas

Scheidsrechter: Martin van der Kerkhof
Assistent scheidsrechter: Berry Simons
Assistent scheidsrechter: Cristian Dobre
Vierde official: Erwin Blank

Toeschouwers: 13.907