Roda JC Kerkrade heeft zich versterkt met de diensten van Nayib Lagouireh, Tom van Hyfte en Nathan Rutjes. De aanvaller Lagouireh komt transfervrij over van FC Eindhoven. De middenvelders Van Hyfte (foto) en Rutjes zijn eveneens transfervrij en komen over van MVV Maastricht. Zowel Lagouireh, Van Hyfte als Rutjes tekenen in Kerkrade een contract voor twee seizoenen.

 

Nayib Lagouireh
De 23-jarige Lagouireh genoot zijn opleiding bij Verbroedering Geel en Feyenoord. In het seizoen 2010-2011 maakte hij voor Excelsior Rotterdam zijn debuut in het betaald voetbal. Na twee seizoenen op Kralingen stapte hij over naar FC Eindhoven, waar hij twee seizoenen tot de eerste selectie behoorde. De Belg speelde tot nog toe 83 wedstrijden in Eredivisie en Eerste divisie.

Tom van Hyfte
De 28-jarige Van Hyfte speelde vijf seizoenen voor het Belgische KFC VV Hamme, voordat hij in het seizoen 2009-2010 de overstap maakte naar MVV Maastricht. In Maastricht werkte hij samen met René Trost. De afgelopen twee seizoenen was hij aanvoerder van de club.

Nathan Rutjes
De 30-jarige Rutjes maakte in het seizoen 2005-2006 zijn debuut in het betaald voetbal voor Sparta Rotterdam. Na vijf seizoenen Eredivisie en twee jaar eerste divisie bij de Spartanen vertrok hij in 2012 naar MVV Maastricht, waar hij twee seizoenen verbleef. Rutjes speelde tot nog toe 145 wedstrijden in het betaalde voetbal.

Statutair directeur Wim Collard over de drie aanwinsten: “Deze drie spelers stonden al geruime tijd hoog op ons lijstje. Wij zien in hen absolute versterkingen. Van Hyfte heeft de juiste mentaliteit en beschikt daarnaast over een behoorlijk voetballend vermogen. Datzelfde geldt voor Rutjes, die speelt met een geweldige drive en inzet. Lagouireh is een talentvolle rechtsbuiten met snelheid, die een doelpunt kan maken. We zijn erg blij dat ze voor Roda JC hebben gekozen.”