Roda JC Kerkrade verliest in Waalwijk van RKC. Na een 0-0 ruststand loopt RKC na tien minuten in de tweede helft uit naar een 3-0 voorsprong.

 

RKC Waalwijk opent met een gevaarlijke kopbal van Kenny Anderson en een schot van Maria. Roda JC Kerkrade countert direct op snelheid via Edwin Gyasi, die zijn eerste schot op de paal ziet landen. Een voorzet van Wiljan Pluim belandt op de lat. Hicham Faik stuurt Tom van Hyfte diep die slechts het zijnet treft. Henk Dijkhuizen ontvangt na ruim een kwartier spelen een gele kaart van Van Sichem.RKC zakt in en speelt op de counter, Bram Verbist ziet een hard schot van Van Zeelst net naast gaan. Roda JC kan voorin nog geen vuist maken, een schuiver van Plat mist kracht. Bart Biemans levert in het centrum de bal in bij Anderson die hoog over schiet. Aanvallend staat Roda JC keer op keer buitenspel via Johan Plat. Gyasi zet vanaf de linkerflank Faik in het centrum vrij voor Van Dijk maar zijn stiftbal wordt gepakt. Vlak voor rust heeft Esajas voor RKC tweemaal op rij een kans op een voorsprong maar mist voor open doel. Spelverdeler Wiljan Pluim wordt gedurende de eerste helft stevig aangepakt en loopt vlak voor tijd tegen een blessure aan. In de slotminuut wordt een voorzet van Marc Höcher op een haar na gemist door Plat, beide teams gaan met een 0-0 stand rusten.


Roda JC begint zonder wissels aan de tweede helft. Een voorzet van Gyasi op Van Hyfte wordt onderbroken door Van Mosselveld, in de tegenaanval heeft Deckers een goede kans. Kort erna staat Nick Coster vrij tussen Van Berkel en Biemans en scoort de 1-0. Verbist heeft een redding op een schot van Esajas en voorkomt een 2-0 voorsprong. In de 65e minuut mag de vrij staande Maria een voorzet binnenlopen en kijkt Roda JC tegen een 2-0 achterstand aan.

Coach Trost wisselt in de 72e minuut Demouge, Paulissen en Lagouireh voor Pluim, Höcher en Van Berkel. RKC scoort via Nick Coster eenvoudig de 3-0. In de jacht op een eretreffer gaan kansen van Demouge, Plat en Van Hyfte naast of over. Ook koploper NEC verliest haar openingswedstrijd van de tweede seizoenshelft maar het Kerkraadse team ziet FC Eindhoven op 1 punt naderen.

Doelpunten:
[56] Nick Coster 1-0
[65] Gianluca Maria 2-0
[73] Nick Coster 3-0

Gele kaart: 
[16] Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)

Rode kaart: 

Wissels: 
[ ] Peter Jungschläger voor Frank van Mosselveld (RKC Waalwijk)
[72] Nayib Lagouireh voor Wiljan Pluim (Roda JC Kerkrade)
[72] Frank Demouge voor Marc Höcher (Roda JC Kerkrade)
[72] Mitchel Paulissen voor Crescendo van Berkel (Roda JC Kerkrade)
[ ] Ismail Yildrim voor Gianluca Maria (RKC Waalwijk)

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
21. Bram Verbist, 3. Bart Biemans, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 8. Crescendo van Berkel, 9. Johan Plat, 10. Marc Höcher, 16. Hicham Faik, 17. Henk Dijkhuizen, 23. Wiljan Pluim, 27. Edwin Gyasi

Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 2. Martijn Monteyne, 6. Nathan Rutjes, 11. Nayib Lagouireh, 15. Frank Demouge, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling RKC Waalwijk
24. Arjan van Dijk, 4. Frank van Mosselveld, 5. Nick Koster, 8. Imad Najah, 10. Gianluca Maria, 11. Malcolm Esajas, 12. Maxim Deckers, 15. Simon van Zeest, 16. Maikel Verkoelen, 17. Collin Seedorf, 21. Kenny Anderson.
Wisselspelers:
3. Ingo van Weert, 6. Peter Jungschläger, 22. Philippe van Arnhem, 25. Nils den Hartog, 27. Nando Wormgoor, 30. Endy Opoku Bernadina, 66. Ismail Yildrim.

Hoofdtrainer: Martin Koopman

Arbitrage:
Scheidsrechter: Tom van Sichem
Assistent scheidsrechter: Roger Geutjes
Assistent scheidsrechter: Johan Balder
Vierde official: Freek van Herk