Roda JC Kerkrade speelt op zondagmiddag in het Parkstad Limburg stadion met 0-0 gelijk tegen FC Groningen.
Roda JC Kerkrade en FC Groningen hielden elkaar in het eerst half uur in een tactische houdgreep, beide teams kwamen niet of nauwelijks aan aanvallen toe. Na 25 minuten gaat een schot van Halteboer hoog over. Tien minuten later krijgt Nathan Rutjes loon naar werken en sleept er een welverdiende corner uit. Padt is eerder bij de bal dan Richmond Boakye maar in de rebound mag Mitchel Paulissen uithalen. Ook zijn poging wordt door Padt gekeerd ten koste van een nieuwe corner. De inzet van Hicham Faik wordt door Arjan Swinkels op doel gekopt maar verzandt in een kluwen van spelers.

Na een kwartier pauze beginnen beide teams aan de tweede helft zonder wissels. Groningen is in de 55e minuut dichtbij de openingstreffer maar een voortreffelijke parade van Benjamin van Leer op een schot van Rusnak voorkomt een achterstand. In de daar op volgende hoekschop tikt Maduro van dichtbij binnen maar wederom staat Van Leer prima opgesteld en zorgt andermaal dat Groningen niet op voorsprong kan komen.

In de tegenaanval is het Hicham Faik die met een afstandsschot Padt probeert te verrassen, de Groningse goalie tikt corner. In dezelfde minuut lijkt Roda JC aardig op stoom te komen en opent via Mitchel Paulissen op rechts naar Nathan Rutjes die hard inspeelt op diezelfde Paulissen. Zijn schot smoort in de defensie maar Hicham Faik kan van ver uithalen en dwingt Padt tot een uiterste krachtsinspanning. Groningen brengt Mahi in die de defensie met een schaarbeweging verrast maar Van Leer is andermaal op zijn hoede.

Trainer Darije Kalzic brengt de van Standard Luik gekomen Belgische middenvelder Maecky Fred Ngombo Mansoni en geeft sein slotoffensief. Roda JC is tegen de nummer 5 van de Eredivisie in de slotfase de bovenliggende partij en probeert het overwicht om te zetten in een verdiende voorsprong. Schoten van Jens van Son en Tom van Hyfte worden gekeerd, Gibril Sankoh mag van dichtbij binnen schieten maar ook zijn schot is vandaag niet het winnende lot. Ard van Peppen probeert het nog van afstand maar het schot wordt gekraakt en Padt kan eenvoudig oprapen. Na 93 minuten fluit Ed Janssen einde wedstrijd.

Doelpunten:
geen
Rode kaart:
geen
Gele kaart:
[35] Tom van Hyfte
[90+1] Johan Kappelhof

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Darije Kalezic
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 3. Gibril Sankoh, 5. Ard van Peppen, 6. Nathan Rutjes, 7. Tom van Hyfte, 8. Hicham Faik, 11. Richmond Boakye, 17. Henk Dijkhuizen, 19. Mitchel Paulissen, 23. Arjan Swinkels, 27. Edwin Gyasi.
Bank:
21. Bram Verbist, 2. Bart Biemans, 4. Rostyn Griffiths, 15. Maecky Ngombo, 16. Jens van Son, 28. Martijn Monteyne, 29. Tim Blättler.

Wissels :
[69] Jens van Son voor Mitchel Paulissen
[83] Maecky Ngombo voor Richmond Boakye
[90+1] Tim Blättler voor Nathan Rutjes

FC Groningen:
Trainer: Erwin van de Looi
Opstelling:
1. Sergio Padt, 2. Johan Kappelhof, 5. Lorenzo Burnet, 6. Etiënne Reijnen, 7. Jarchinio Antonia, 8. Michael de Leeuw, 10. Albert Rusnák, 17. Jesper Drost, 22. Simon Tibbling, 23. Hedwiges Maduro, 33. Hans Hateboer.

Bank:
26. Peter van der Vlag, 3. Kasper Larsen, 9. Danny Hoesen, 11. Bryan Linssen, 14. Mimoun Mahi, 28. Abel Tamata, 37. Desevio Payne
Wissels:
[60] Momoun Mahi voor Hedwiges Maduro
[60] Bryan Linssen voor Jarchinio Antonia
[82] Danny Hoesen voor Michael de Leeuw

Scheidsrechter: Ed Janssen
Assistent scheidsrechter: Roger Geutjes
Assistent scheidsrechter: Arie Bink
Vierde official: Laurens Gerrets

Toeschouwers: 13171