Roda JC Kerkrade speelt in het Parkstad Limburg Stadion met 1-1 gelijk tegen Jong PSV. Henk Dijkhuizen opende in de 17e minuut de score.

 

Roda JC Kerkrade kon bij winst [en verlies of een gelijkspel van N.E.C Nijmegen] de eerste periodetitel binnenhalen. Vlak voor de wedstrijd vervangt Crescendo van Berkel op de linksback positie Ard van Peppen, Sebastiaan de Jongh schuift aan als extra wisselspeler.

Het Kerkraadse team zette vroeg druk naar voren en kwam in de eerste twintig minuten gevaarlijk voor het doel van de Eindhovense ploeg. Na een combinatie tussen tussen Nathan Rutjes en Frank Demouge komt de bal voor de voeten van Johan Plat die met een krullend schot de bal in de verre hoek wil plaatsen maar over ziet gaan. Na een voorzet van Van Berkel komt Demouge vrij voor de goal maar kan de bal niet tegen de touwen drukken. Vrij kort daarop is het Wiljan Pluim die leep voorzet op Demouge die echter ten val komt in de vijandelijke zestien. Scheidsrechter Perez wuift alle Kerkraadse protesten resoluut weg.

Op rechts komt Henk Dijkhuizen goed door en zet voor op Demouge die echter met twee handen aan het shirt wordt getrokken en tegengehouden. Wiljan Pluim speelt zich links op de zijlijn vrij en stoomt op naar voren maar wordt in de loop vastgehouden door Loof die hiervoor een gele kaart krijgt. De vrije trap door Pluim daalt voor de voeten van Dijkuizen die met zijn hak de 1-0 voorsprong kan binnentikken. Roda JC speelt op de helft van Jong PSV en heeft de wedstrijd stevig in handen. Jong PSV gaat achterin met drie verdedigers spelen en creëert daardoor een man meer situatie op het middenveld. Roda JC krijgt nog wel kansen maar weet zich gaande weg de eerste helft steeds minder raad met de omzetting. Tom van Hyfte zet vanaf links voor op Demouge die zijn kopbal via een stuit ziet over gaan. Een vrije trap van Wiljan Pluim komt bij Johan Plat terecht die wordt vastgehouden en een strafschop wordt ontnomen. Roda JC Kerkrade zoekt met een welverdiende 1-0 voorsprong de kleedkamers op.

Na rust is het een voorzet van Van Berkel die door Bertrams over wordt getikt. Uit de corner is het Bart Biemans die op goal kopt, Demouge ziet de bal ten koste van een corner naast gaan. Bart Biemans kopt uit de corner de bal terug in de zestien, Dijkhuizen ziet zijn inzet net naast gaan. Roda JC blijft constant op zoek gaan naar een tweede treffer en maakt nu beter gebruik van de flanken. Een voorzet van rechts van de ingevallen Marc Höcher komt voor de voeten van Demouge die hard binnen schiet maar Bertrams brengt redding voor Jong PSV. Na een voorzet van links van Höcher is het invaller Rigino Cicilia die op goal kopt maar de bal via de paal en een verdediger terug het veld in ziet komen. In de daar opvolgende counter is het Van Overbeek die op links mag voorzetten op de vrijstaande Montenegrijnse invaller Cmiljanic die met een eenvoudige kopbal deze kans voor zich opeist, 1-1 na 80 minuten voetbal.

Van achter uit wordt met een lange pass Demouge gelanceerd die door kopt op Cicilia., zijn uithaal is prooi voor het zijnet. Dijkhuizen pompt nog éénmaal de bal in de zestien. De kopbal van Biemans komt bij Höcher die zijn schot net naast ziet gaan. Door het gelijke spel verliest Roda JC de gedeelde koppositie en moet de Bronzen Stier aan koploper N.E.C laten.

Doelpunten:
[17] Henk Dijkhuizen 1-0
[80] Boris Cmiljanic 1-1

Gele kaart: 
[16] Augustine Loof (Jong PSV)
[67] Moussa Sanoh (Jong PSV)
[94] Marc Höcher (Roda JC Kerkrade)

Rode kaart: 
geen

Wissels: 
[64] Kenneth Paal voor Hjörtur Hermannsson (Jong PSV)
[69] Marc Höcher voor Tom van Hyfte (Roda JC Kerkrade)
[72] Boris Cmiljanic voor Moussa Sanoh (Jong PSV)
[77] Rigino Cicilia voor Johan Plat (Roda JC Kerkrade)
[86] Mitchel Paulissen voor Nathan Rutjes (Roda JC Kerkrade)
[89] Andjelo Rudovic voor Elvio van Overbeek (Jong PSV)

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
21. Bram Verbist, 17. Henk Dijkhuizen, 3. Bart Biemans, 4. Guy Ramos [A], 6. Nathan Rutjes, 7. Tom van Hyfte, 8. Crescendo van Berkel, 9. Johan Plat, 16. Hicham Faik, 23. Wiljan Pluim, 15. Frank Demouge

Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 10. Marc Höcher, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 29. Rigino Cicilia, Sebastiaan de Jongh, 37. Danny Schreurs

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling Jong PSV 
1. Jesse Bertrams, 2. Augustine Loof, 3. Menno Koch, 4. Hjörtur Hermannsson, 5. Sander Heesakkers, 6. Clint Leemans, 7. Mohamed Rayhi, 9. Elvio van Overbeek, 10. Olivier Rommens,11. Moussa Sanoh

Wisselspelers:
12. Boris Cmiljanic, 15. Kenneth Paal, 14. Andjelo Rudovic, 16. Zeus de la Paz

Hoofdtrainer: Darije Kalezic

Arbitrage:
Scheidsrechter: Martin Perez
Assistent scheidsrechter: 
Richard Brondijk en Terry Hoekstra.
Vierde official:
Steven van der Vrande

Toeschouwers: 10907