In de uitwedstrijd tegen FC Volendam verliest Roda JC Kerkrade met 3-0. Vijf minuten voor tijd is er een rode kaart [2x geel] voor Crescendo van Berkel.

 

Vanaf de aftrap ligt Roda JC in een Volendamse houdgreep. Het doel van Bram Verbist wordt onder schot genomen door Philips, Mühren en Overtoom. Slechts sporadisch kan het Kerkraadse team oprukken naar het vijandelijke doel. Na twintig minuten spelen is er geel voor Fafiani en Crescendo van Berkel. Marc Höcher ontfermt zich over een reeks vrije trappen maar Roda JC ziet geen kans gevaarlijk te worden. Verbist laat een aanval met Philips en Mühren naast het doel lopen maar ziet daarbij Kuwas over het hoofd. De Volendammer schiet van dichtbij de 1-0 in de lange hoek binnen.

Nog niet geheel bekomen van de openingstreffer rolt de volgende aanval alweer richting het Kerkraads doel. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Henny Schilder die met een hard en strak schot de defensie het nakijken geeft. Binnen twee minuten staat Roda JC op een 2-0 achterstand. Danny Schreurs krijgt een gele kaart wegens vasthouden. In het laatste kwartier van de wedstrijd komt Roda JC iets beter in het spel en sorteren combinaties eindelijk effect maar uitgespeelde kansen blijven uit.

Trainer René Trost vervangt bij het begin van de tweede helft de geblesseerde Mitchel Paulissen door Brian Thong. Het spel van zijn team biedt duidelijk meer perspectief dan de eerste helft. Johan Plat en Guy Ramos zijn dicht bij de aansluitingstreffer maar de afronding mist precisie.

In de 69e minuut zet Marc Höcher voor op Danny Schreurs die met een kopbal Johan Plat bereikt. Zijn schot wordt door de keeper tot corner getikt. Een minuut later wordt de Kerkraadse aanvalsdrift met een simpele steekbal door Volendam gecounterd en Philips kan vrij op Verbist af gaan en de 3-0 binnenwerken. Trost wisselt Cicilia en Lagouireh voor Höcher en Schreurs. Ard van Peppen krijgt een dubbele kans om te scoren maar ziet zijn inzet van de lijn gehaald worden. Vijf minuten voor tijd krijgt Van Berkel een tweede gele kaart en kan met rood op zak vertrekken.

Doelpunten:
[28] Brandley Kuwas 1-0
[30] Henny Schilder 2-0
[70] Guyon Philips 3-0

Kaarten: 
[21] Raymond Fafiani, gele kaart (FC Volendam)
[23] Crescendo van Berkel, gele kaart (Roda JC Kerkrade)
[31] Danny Schreurs, gele kaart (Roda JC Kerkrade)
[49] Jermano Lo Fo Sang, gele kaart (FC Volendam)
[84] Crescendo van Berkel, gele kaart, [rood] (Roda JC Kerkrade)

Wissels: 
[46] Brian Thong voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
[77]Rigino Cicilia voor Danny Schreurs (Roda JC Kerkrade)
[77] Nayib Lagouireh voor Marc Höcher (Roda JC Kerkrade)
[79] Henk Veerman voor Guyon Philips (FC Volendam)
[86] Kevin Wattamaleo voor Tom Overtoom (FC Volendam)
[90] Kevin van Kippersluis voor Robert Mühren (FC Volendam)

Toeschouwers: 3707

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
21 Bram Verbist, 3. Timo Letschert, 4. Guy Ramos, 5. Ard van Peppen, 6. Nathan Rutjes, 8. Crescendo van Berkel, 9. Johan Plat, 10. Marc Höcher, 19. Mitchel Paulissen, 23. Wiljan Pluim, 37. Danny Schreurs.
Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 14. Nayib Lagouireh, 18. Brian Jacobs, 20. Daryl Werker, 36. Brian Thong, 39. Rigino Cicilia, Enock Ekongo
Hoofdcoach: René Trost

Opstelling FC Volendam 
Theo Timmermans, 2. Sofian Akouili, 3. Henny Schilder, 4. Gijs Luirink, 5. Jermano Lo Fo Sang, 6. Tom Overtoom, 7. Brandley Kuwas, 8. Raymond Fafiani, 9. Guyon Philips, 10. Robert Mühren, 11. Ludcinio Marengo.
Wisselspelers:
Oscar Wilffert, 13. Erik Schouten, 14. Kevin Wattamaleo, 12. Raoul Esseboom, 15. Kevin van Kippersluis, 16. Jordi van Stappershoef, 17. Henk Veerman
Hoofdtrainer: Hans de Koning

Arbitrage:
Scheidsrechter: Ed Janssen
Assistent scheidsrechter: Rob Meenhuis en Erik Kleinjan
Vierde official: Tom Koekoek