Roda JC Kerkrade wint op maandagavond 20 oktober 2014 de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente met 0-2. Beide doelpunten komen op naam van Johan Plat

 

Roda JC Kerkrade trof een Jong FC Twente dat zes spelers uit het eerste elftal selectie speelminuten gunde. Het Kerkraadse team ziet Frank Demouge in de derde minuut diep gaan maar zijn schot is onzuiver en gaat naast. Aan de rechterkant is het Marc Höcher die voorzet op de inkomende Johan Plat. Zijn schuiver wordt corner getikt door Stevens. In de tegenaanval is het Bram Verbist die gestrekt moet op een schot van Ntuli. Na een sprankelende opening van de wedstrijd met drie doelkansen wordt kort gas terug genomen.

Ard van Peppen verrast de defensie met een verkeerde terugspeelbal, Ould-Chikh schiet echter hard over. Demouge legt met de borst af op de inkomende Wiljan Pluim. Zijn harde schot is prooi voor keeper Stevens. Hicham Faik ziet zijn steekbal op Plat achter de defensieve lijn van Twente dalen. Het schot van Plat wordt door Stevens gepakt. In de daaropvolgende aanval kopt Guy Ramos de bal op de paal, in de rebound kan Frank Demouge de bal niet binnen koppen.

In de 27e minuut is er een direct rode kaart voor Brem Soumaoro na een grove tackle op Ard van Peppen die met de schrik vrijkomt. Roda JC zet haar numerieke overwicht direct om in een nieuwe aanvalsgolf. Een schot van Marc Höcher wordt gestopt door Stevens, de rebound is voor Hicham Faik die zijn inzet tot corner verwerkt ziet worden. In de 29e minuut is het Tom van Hyfte die op links mag voorzetten op Johan Plat die met een kopbal doelman Stevens weet te kloppen, 0-1.

Kort erna is het wederom Johan Plat die zijn kopbal net naast ziet gaan. Van Hyfte en Van Peppen combineren er lustig op los maar de schoten worden gekraakt. In de 29e minuut is het Tom van Hyfte die Frank Demouge in de zestien aanspeelt. Een korte draai en tik zijwaarts zet Johan Plat vrij voor de goal. Met links markeert hij de de 0-2 voorsprong. Johan Plat is na een corner van Marc Höcher dicht bij een hattrick maar de bal wordt van de lijn gehaald.

In de tweede helft schiet Wiljan Pluim in de 55e minuut tegen de paal. De afgeketste bal wordt door Henk Dijkhuizen opnieuw ingebracht, Demouge schiet echter tegen de keeper aan. Coach Trost wisselt Hicham Faik, die dicht tegen een tweede gele kaart aanzit, voor Nathan Rutjes. Ard van Peppen bereikt keer op keer de achterlijn op links , zijn voorzet wordt op goal geschoten door Tom van Hyfte, maar Stevens pareert ook deze aanval.

Wiljan Pluim wordt in de Twentse zestien in zijn rug gesprongen maar de scheidsrechter weigert om penalty te fluiten. Een overtreding op Bart Biemans is voor Henk Dijkhuizen de kans om van 30 meter doel te treffen, het schot smoort en Frank Demouge ziet zijn inzet in het zijnet belanden. Een zweefduik en kopbal door Johan Plat wordt door Stevens tot corner getikt. Vijf minuten voor tijd ontvangt Johan Plat een applauswissel en wordt vervangen door Anco Jansen die nog enkele minuten mag maken.

Doelpunten:
[29] Johan Plat 0-1
[35] Johan Plat 0-2

Gele kaart: 
[39] Hicham Faik (Roda JC Kerkrade)

Rode kaart: 
[27] Brem Soumaoro (Jong FC Twente)

Wissels: 
[46] Jari Oosterwijk voor Merlin Schütte (Jong FC Twente)
[58] Nathan Rutjes voor Hicham Faik (Roda JC Kerkrade)
[62] Alvin Daniels voor Bilal Ould-Chikh (Jong FC Twente)
[79] Rigino Cicilia voor Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)
[85] Anco Jansen voor Johan Plat (Roda JC Kerkrade)

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
21. Bram Verbist, 17. Henk Dijkhuizen, 3. Bart Biemans, 4. Guy Ramos [A], 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 9. Johan Plat, 10. Marc Höcher, 15. Frank Demouge, 16. Hicham Faik, 23. Wiljan Pluim.

Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 6. Nathan Rutjes, 8. Crescendo van Berkel, 19. Mitchel Paulissen, 29. Rigino Cicilia, 37. Danny Schreurs, 11. Anco Jansen.

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling Jong FC Twente 
Sonny Stevens, Tim Breukers, Darryl Lachman, Peet Bijen, Dico Koppers, Brem Soumaoro, Shadrach Eghan, Nana Ntuli, Bilal Ould-Chikh, Torgeir Børven, Merlin Schütte

Wisselspelers:
Derre Kwee, Joël Drommel, Mustapha Yahaya, Jonathan Swieter, Jari Oosterwijk, Alvin Daniels, Felitciano Zschusschen

Hoofdtrainer: Jan Zoutman

Arbitrage:
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Assistent scheidsrechter: 
Rens Bluemink en Sjoerd Nanninga
Vierde official:
Maurice Paarhuis

Toeschouwers: 605