Roda JC heeft FC Volendam vrijdag in een oefenduel kansloos gelaten. Na een 2-0 ruststand eindigde de wedstrijd in 4-0. Bij de ploeg uit Kerkrade ontbraken wegens blessures Anco Janssen en Martijn Monteyne.

René Trost koos in de 1e helft voor spelers die dicht tegen een basisplaats aan zitten. Halverwege bracht de trainer 7 verse krachten in het veld, in het laatste halfuur nog eens gevolgd door 2 invallers. Daardoor stonden na een uur 6 spelers tussen de lijnen die in de competitie nog geen minuut in actie zijn gekomen voor de hoofdmacht.

Krachtsverschil
Het krachtsverschil was in de 2e helft dan ook minder groot dan voor rust, toen Roda oppermachtig was en voldoende kansen kreeg. Frank Demouge zorgde voor de 1-0 en leverde de assist voor de 2-0 van Ard van Peppen.

Scout
In de 2e helft, toen de wedstrijd meer in evenwicht was, bepaalden Mitchel Paulissen (met een knappe kopbal) en Marc Höcher (vanaf 11 meter na een overtreding op Brian Jacobs) de eindstand op 4-0.

Aandachtig toeschouwer was Hannes Löhr, die namens Borussia Mönchengladbach nauwgezet de verrichtingen volgde van Timo Letschert.