Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond ook haar tweede wedstrijd van dit seizoen gewonnen. In Velsen was de ploeg van René Trost met 1-2 te sterk voor Telstar.

 

Onder het toeziend oog van 2.450 toeschouwers heeft Roda JC het de eerste helft niet erg gemakkelijk. Al na drie minuten ziet doelman Bram Verbist een engeltje op de lat zitten, nadat een kopbal van Van Huizen tegen het houtwerk uiteen spat. Roda JC heeft moeite om het spel te maken en ziet, na een eerste schotkans van Jacobs in de dertiende minuut, Telstar- spits Ralf Seuntjes na 17 minuten alleen voor Verbist opduiken. Hij omzeilt de doelman, maar ziet dat er geen ploeggenoot voor het doel is. Enkele minuten later voorkomt Van Peppen met een redding dat diezelfde Seuntjes alsnog de score mag openen namens de thuisploeg.

Langzaam aan begint Roda JC Kerkrade dan iets sterker te worden hetgeen leidt tot een kopbal van Demouge en een geweldige actie van Wiljan Pluim, die zijn doelpoging niet beloond ziet worden met de openingsscore. Even later is Pluim weer dichtbij een treffer als hij met een effectbal de paal schampt. In de 42e minuut valt dat doelpunt echter aan de andere kant. Een snelle counter van Telstar snijdt recht door het hart van de Kerkraadse verdediging en Kindermans mag de bal onder Verbist schuiven: 1-0.

Na de theepauze komt Johan Plat in het veld voor de geblesseerde Frank Demouge (hamstring). Roda JC komt in de tweede helft veel meer aan het voetballen en laat gedurende dit tweede bedrijf zien dat het team veel kwaliteit waarborgt. Onder aanvoering van Rutjes en Van Hyfte nemen de Limburgers het heft in handen en worden ‘de witte leeuwen’ terug gedrukt op hun eigen helft. In de 55e minuut leidt dit tot een overtreding van Van Huizen op de mee opgekomen Ard van Peppen. Een terechte penalty is het gevolg. Marc Höcher kent geen genade en schiet zijn tweede doelpunt van het seizoen kiezelhard binnen vanaf elf meter: 1-1.

Vanaf dat moment gooit Roda JC Kerkrade het tempo omhoog en is het naarstig op zoek naar de 1-2. Binnen een tijdsbestek van tien minuten krijgt Johan Plat twee mogelijkheden om de winnende te maken, maar hij verzuimt de winst in een vroeg stadium zeker te stellen. Tot aan de 86e minuut. Een briljante pass van Rutjes bereikt Plat in het zestienmeter gebied. Met een geweldige kap stuurt hij doelman Varkevisser de verkeerde kant op en ligt de lange hoek open: 1-2.

Vervolgens komen de Kerkradenaren niet meer in de problemen en nemen zij de punten mee naar het zuiden. Zes punten uit twee wedstrijden, een prima start van Roda JC Kerkrade. Zo laat ook hoofdtrainer René Trost na afloop weten: “Uiteraard ben ik blij dat we na een moeizame eerste helft alsnog de winst pakken. Op basis van de eerste helft is er voor ons nog genoeg werk aan de winkel. Ik vond dat Telstar verdiend op voorsprong kwam en we mogen blij zijn dat die score niet hoger is uitgevallen. In de tweede helft spelen we wél het spelletje dat we voor ogen hebben. De afspraken werden nagekomen en er werden kansen gecreëerd. Op basis van de tweede helft denk ik dat we verdiend hebben gewonnen.”

Roda JC Kerkrade dankt in ieder geval de in grote getale aanwezige Roda JC fans in Velsen. Zij zorgden met hun gezang en gejuich negentig minuten lang voor een geweldige sfeer. Volgende week staat het duel Roda JC – FC Eindhoven op het programma. Die wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 22 augustus om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion.

Doelpunten:
’42 Jonathan Kindermans 1-0
’56 Marc Höcher 1-1
’86 Johan Plat 1-2

Kaarten: 
’50 Kevin van Essen, gele kaart (Telstar)
’56 Frank Korpershoek, gele kaart (Telstar)
’90 Ard van Peppen, gele kaart (Roda JC Kerkrade)

Wissels: 
’46 Johan Plat voor Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)
’65 Oliver Rifai voor Kevin van Essen (Telstar)
’70 Nayib Lagouireh voor Brian Jacobs (Roda JC Kerkrade)
’74 Calvin Valies voor Jonathan Kindermans (Telstar)
’82 Mitchel Paulissen voor Wiljan Pluim (Roda JC Kerkrade)
’84 Roy Talsma voor Frank Korpershoek (Telstar)

Toeschouwers: 2450

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
21 Bram Verbist, 3. Timo Letschert, 5. Ard van peppen, 6. Nathan Rutjes, 7. Tom van Hyfte, 8. Crescendo van Berkel, 10. Marc Höcher, 12. Frank Demouge, 17. Henk Dijkhuizen, 18. Brian Jacobs, 23. Wiljan Pluim
Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 9. Johan Plat, 14. Nayib Lagouireh, 19. Mitchel Paulissen, 20 Daryl Werker, 35. Sebastiaan de Jongh, 36. Brian Thong
Hoofdcoach: René Trost

Opstelling Telstar 
Cor Varkevisser, 3. Toine van Huizen, 4. Steve Olfers, 5 Alair Cruz Vicente, 6. Frank Korpershoek, 7. Jonathan Kindermans, 9. Ralf Seuntjes, 12. Kevin van Essen, 14. Johan Kulhan, 16. Tom Beissel, 17. Tank Tissoudali.
Wisselspelers:
15. Roy Talsma, 18. Edo Knol, 19. Oliver Rifai, Wesley Zonneveld, 21. Alistair Quinn, 24. Calvin Valies, 25. Kenneth Dougall.
Hoofdtrainer: Michel Vonk

Arbitrage:
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Assistent scheidsrechter: Peter Janson en Richard Brondijk
Vierde official:
Preston Henshuijs