In de derde oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verliest Roda JC Kerkrade met 1-0 van Willem II.

 

De afsluiter van het trainingskamp vond plaats op het terrein van TSV Longa in Tilburg. Daar oefende Roda JC Kerkrade tegen Eredivisie promovendus Willem II. In de drukkende hitte begon de wedstrijd met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vlucht MH17 en droegen alle spelers rouwbanden.

De wedstrijd werd op het scherpst gespeeld en al vroeg in de wedstrijd werd Daryl Werker op een gele kaart getrakteerd. De strijd op het middenveld voorkwam goede aanvoer naar testspits Jeroen Plat die halverwege de wedstrijd werd gewisseld na een blessure aan het hoofd. Roda JC had in de eerste helft een veldoverwicht, Willem II was echter na tien minuten het dichts bij de openingstreffer. Bram Verbist bracht redding in de korte hoek.

Roda JC had kleine kansen met schoten van Lagouireh, Plat en Paulissen. Pluim was gevaarlijk met een kopbal. Kort voor het einde van de eerste helft was het een verkeerde pass in de defensie van van Peppen die voor de Tilburgse voorsprong zorgde. Bruno Andrade tekende voor de 1-0 ruststand. Na de pauze kwamen Demouge, van Leer, Rutjes en Jacobs in het veld voor Lagouireh, Plat, Verbist en Paulissen.

Na vijfentwintig minuten kwamen Wijnen, Bösing en Thong voor Hyfte, Pluim en van Peppen. Kort daarop verving Cicilia aanvoerder Marc Höcher. De tweede helft zag een aantal fikse tackles in de strijd om balbezit. Roda JC Kerkrade kreeg kansen met Letschert en Jacobs maar kon de gelijkmaker in Tilburg niet forceren.

Roda JC Kerkrade eerste helft:
Bram Verbist, Henk Dijkhuizen, Timo Letschert, Daryl Werker, Ard van Peppen, Tom van Hyfte, Mitchel Paulissen , Wiljan Pluim, Marc Höcher, Jeroen Plat, Nayib Lagouireh.

Roda JC Kerkrade tweede helft:
Benjamin van Leer, Henk Dijkhuizen, Timo Letschert, Daryl Werker, Ard van Peppen, Tom van Hyfte, Nathan Rutjes, Brian Jacobs , Wiljan Pluim, Marc Höcher, Frank Demouge

Wissels 70e minuut: Jesse Wijnen, Kai Bösing en Brian Thong voor Tom van Hyfte, Ard van Peppen en Wiljan Pluim.
Wissel 75e minuut: Regino Cicilia voor Marc Höcher

Doelpunten:
’44 Bruno Andrade 1-0

Gele kaart:
Daryl Werker