Roda JC Kerkrade heeft haar zinnen gezet op Alex Schalk. De 21-jarige spits mag ondanks een nog een jaar doorlopend contract transfervrij vertrekken bij NAC Breda.

Dat kreeg de geboren Bredanaar onlangs te horen van Graeme Rutjes, de technisch directeur van de Brabantse club. Hij ziet weinig perspectief voor Schalk, aangezien coach Nebojsa Gudelj geen vertrouwen heeft in de kleine aanvaller. Het afgelopen half jaar speelde Schalk op huurbasis voor Jong PSV.

De technische leiding van de Limburgse club heeft dat wel. Roda JC bevestigt de belangstelling in Schalk. Alleen moet die club financieel pas op de plaats maken. Roda JC moet eerst spelers verkopen, voordat er nieuwelingen kunnen worden aangetrokken.

Onder anderen Ard van Peppen, Frank Demouge, Krisztian Nemeth en Anouar Kali mogen vertrekken bij de naar de Jupiler League gedegradeerde club. Laatstgenoemde lijkt terug te keren bij zijn vroegere club FC Utrecht.

Schalk debuteerde in het seizoen 2010/2011 in het eerste van NAC. In het daaropvolgende jaar maakte hij indruk door in een seizoen zes maal het net te vinden. Hoewel Schalk het seizoen daarop opnieuw vijf keer scoorde, zette zijn ontwikkeling niet door. De selectie van NAC begint maandag weer met trainen.