Roda JC Kerkrade wint het thuisduel tegen FC Eindhoven met 2-1 na doelpunten van Höcher en Plat. Er is geelrood voor Van Hyfte en direct rood voor Dijkhuizen.
Roda JC voetbalt in het eerste kwartier van de wedstrijd steeds op de helft van FC Eindhoven en heeft via de linkerkant met van Peppen en Marc Höcher alle vrijheid om op te rukken en de Kerkraadse aanval van voorzetten te voorzien. In de achtste minuut bedient Höcher van Peppen die zijn schot in het zijnet ziet verdwijnen. Twee minuten later zet aan de andere kant Nayib Lagouireh voor op Johan Plat, de afgeslagen bal wordt opgepikt door Höcher die de 1-0 in de tiende minuut kan binnen schuiven. Met zijn derde treffer van het seizoen heeft het Kerkraadse team loon naar werken.

Na de vroege goal blijft het kansen regenen maar een tweede treffer wil niet vallen. Tom van Hyfte probeert de Eindhovense aanvallen te ontregelen maar ontvangt in de 27e minuut een gele kaart. FC Eindhoven komt beter in het spel en Roda JC heeft reddingen nodig van Bram Verbist die eerst een schot van Van Hout pareert en na de aansluitende corner een kopbal van Van Son over tikt.

Na rust blijft Roda JC de aanval zoeken. Een vrije trap van Höcher in de 54e minuut daalt ver in de zestien op het hoofd van Guy Ramos die de bal in het vijf-meter gebied terug kopt. Johan Plat is er snel bij om zijn tweede treffer van het prille seizoen binnen te koppen, 2-0. Vier minuten later ontvangt van Hyfte zijn tweede gele kaart, Roda JC moet minimaal een half uur met tien man verder. Nathan Rutjes penetreert de Eindhovense zestien maar komt niet tot een schot.

De druk van FC Eindhoven neemt toe en Roda moet alle zeilen bijzetten om onder de druk uit te komen. In de 67e minuut krijgen de Eindhovenaren een corner toegewezen. Van Son verslaat met een harde kopbal de defensie, 2-1.

Trainer Trost brengt verse krachten met Mitchel Paulissen en Danny Schreurs. Het Kerkraadse team blijft fier overeind al verliest het in de slotseconden Henk Dijkhuizen die na een sliding direct rood ontvangt. Door de overwinning heeft Roda JC 9 punten uit 3 wedstrijden.

René Trost: ”We zijn uiteraard tevreden met de drie punten. Maandag staan we voor een belangrijke krachtmeting in Volendam”.

Doelpunten:
’10 Marc Höcher 1-0
’54 Johan Plat 2-0
’66 Jens van Son 2-1

Kaarten: 
’26 Tom van Hyfte, gele kaart (Roda JC Kerkrade)
’31 Tibeau Swinnen, gele kaart (FC Eindhoven)
’57 Tom van Hyfte, gele kaart (Roda JC Kerkrade)
’65 Maxime Gunst, gele kaart (FC Eindhoven)
’71 Fries Deschilder, gele kaart (FC Eindhoven)
’85 Anthony van den Hurk gele kaart (FC Eindhoven)
’86 Bram Verbist, gele kaart (Roda JC Kerkrade)
’90+5 Henk Dijkhuizen, rode kaart (Roda JC Kerkrade)

Wissels: 
’60 Anthony van den Hurk voor Tibeau Swinnen (FC Eindhoven)
’69 Mitchel Paulissen voor Nayib Lagouireh (Roda JC Kerkrade)
’72 Torino Hunte voor Jason Bourdouxhe (FC Eindhoven)
’74 Branco van den Boomen voor Jens van Son (FC Eindhoven)
’82 Danny Schreurs voor Marc Höcher (Roda JC Kerkrade)
’86 Crescendo van Berkel voor Nathan Rutjes (Roda JC Kerkrade)

Toeschouwers: 10266

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
21 Bram Verbist, 3. Timo Letschert, 4. Guy Ramos, 5. Ard van Peppen, 6. Nathan Rutjes, 7. Tom van Hyfte, 9. Johan Plat, 10. Marc Höcher, 14. Nayib Lagouireh, 17. Henk Dijkhuizen, 23. Wiljan Pluim
Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 8. Crescendo van Berkel, 19. Mitchel Paulissen, 18. Brian Jacobs, 20. Daryl Werker, 36. Brian Thong, 37. Danny Schreurs.
Hoofdcoach: René Trost

Opstelling FC Eindhoven 
1. Tom Muyters, 2. Timothy Durwael, 3. Norichio Nieveld, 4. Chiro N’Toko, 5. Maxime Gunst, 6. Jens van Son, 7. Roald van Hout, 8. Jason Bourdouxhe, 10. Tom Boere, 14. Fries Deschilder, 21. Tibeau Swinnen
Wisselspelers:
9. Anthony van den Hurk, 11. Torino Hunte, 12. Chiel Kramer, 17. Branco van den Boomen, 22. Sebastiaan de WIlde, 23. Junior Dos Santos, 24. Mitch van der Ven
Hoofdtrainer: Jean-Paul de Jong

Arbitrage:
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer
Assistent scheidsrechter: Nicky Siebert en Wilco Lobbert
Vierde official: Stijn Berben