Roda JC Kerkrade wint de uitwedstrijd in Emmen met 2-3. Doelpunten van Anco Jansen, Johan Plat en Frank Demouge. Guy Ramos zag rode kaart na tweemaal geel.

 

Roda JC Kerkrade moest in de beginfase van de wedstrijd alle zeilen bijzetten om de Emmense storm te keren. Echte kansen leverde het eerste offensief echter niet op, het Kerkraadse team kreeg gaande weg de wedstrijd meer grip op het spel. Ogenschijnlijk had FC Emmen het betere van het spel maar Roda JC speelde uit ervaring effectiever, aanvallers Bergkamp en Resida waren onzuiver in de afronding. Na een kwartier spelen zag FC Emmen de bal door Van Peppen van de lijn gehaald worden. Overal op het veld werden pittige duels uitgevochten, met Frank Demouge voor op in de strijd.

In de twintigste minuut loopt Bart Biemans, na een flinke tackle op Bergkamp, tegen een gele kaart aan. Na de afgeslagen vrije trap komt op rechts Marc Höcher vrij. Ondanks het veldoverwicht van FC Emmen heeft Roda JC onverwacht de beste kans om de score te openen. Het schot gaat maar rakelings naast. Frank Demouge kan door het midden richting doel oprukken, zijn uithaal is prooi voor de keeper. Na ruim een half uur stuurt Hachim Faik Anco Jansen op de rechterflank weg. Er dreigt balverlies maar uit de kluts komt de bal weer bij Jansen die opstoomt naar Emmens doelgebied. Vanaf de rechterhoek van het zestien meter gebied vertrekt een schot dat in de rechter bovenhoek verdwijnt, Roda neemt op fraaie wijze de leiding in de wedstrijd, 0-1. Een minuut later is het Cas Peters die net naast schiet. Residu ziet zijn inzet van de lijn worden gehaald door Henk Dijkhuizen. Vijf minuten voor rust is er een vrije trap van Ard van Peppen op Demouge in de zestien. De spits speelt met zijn schouder/bovenarm de bal naar Johan Plat die de bal na een voortreffelijke aanname onder de keeper binnen schuift, het is 0-2 tot ieders verrassing. Guy Ramos krijgt in de slotseconden van de eerste helft een gele kaart.

FC Emmen zet in de tweede helft weer vol in op de aanval. Resida ziet zijn poging hoog over gaan, Bergkamp schiet net naast. Roda JC consolideert de voorsprong door lang op balbezit te spelen tot ergernis van FC Emmen. Om de slag op het middenveld weer in evenwicht te brengen stuurt coach Trost na ruim een uur verdedigende middenvelder Nathan Rust in het veld voor Marc Höcher. Hicham Faik krijgt geel na een tackle rond de middencirkel. Een sliding van Guy Ramos is genoeg voor een tweede gele kaart en de verdediger kan met rood het veld verlaten. Bram Verbist ziet ook geel na opmerkingen op de beslissing van de leiding. Roda JC moet met tien man verder. Coach Trost haalt Johan Plat naar de kant en brengt Crescendo van Berkel om de verdediging weer op orde te hebben.

Een kwartier voor tijd wordt wederom een lange bal op Demouge gespeeld die met de borst controleert en op Tom van Hyfte aflegt. De belg steekt slim de bal terug naar Demouge die van rand zestien mag uithalen en zijn schot in de verre hoek binnen ziet draaien, 0-3. Koud vijf minunten later is het Resida die de 1-3 op het scorebord zet en met zijn doelpunt FC Emmen weer hoop geeft op minimaal een punt. Het kerkraadse team laat zich echter niet in de war brengen en heeft met Jansen en Demouge nog een kans op een uitbraak. Kort voor tijd komt Bergkamp op de penaltystip vrij voor Bram Verbist die zich onbevreesd voor de aanvaller gooit. Bergkamp raakt Verbist en de keeper moet met bloedend hoofd het veld verlaten. Benjamin van Leer maakt zijn debuut voor Roda JC in competitieverband en de wedstrijd krijgt 6 minuten extra speeltijd. Een uithaal van de ingevallen Vossenbelt treft doel en met nog een dikke minuut spelen is het 2-3. Cas Peters schiet een paar seconde voor het einde de bal hoog over. Door de winst klimt Roda JC Kerkrade naar de eerste plaats en staat het ook bovenaan in de stand om de tweede periodetitel.

Doelpunten:
[32] Anco Jansen 0-1
[41] Johan Plat 0-2
[74] Frank Demouge 0-3
[80] Leandro Resida 1-3
[95] Niek Vossebelt 2-3

Gele kaart: 
[19] Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
[26] Luis Pedro (FC Emmen)
[45] Guy Ramos (Roda JC Kerkrade)
[62] Hicham Faik (Roda JC Kerkrade)
[67] Bram Verbist (Roda JC Kerkrade)
[81] Sander Rozema (FC Emmen)

Rode kaart: 
[67] Guy Ramos, geel/rood (Roda JC Kerkrade)

Wissels: 
[61] Nathan Rutjes voor Marc Höcher (Roda JC Kerkrade)
[69] Crescendo van Berkel voor Johan Plat (Roda JC Kerkrade)
[73] Niek Vossenbelt voor Tim Siekman (FC Emmen)
[90] Benjamin van Leer voor Bram Verbist (Roda JC Kerkrade)
[94] Soufiane Laghmouchi voor Gaby Jallo (FC Emmen)

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
21. Bram Verbist, 3. Bart Biemans, 4. Guy Ramos [A], 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 9. Johan Plat, 10. Marc Höcher, 11. Anco Jansen, 15. Frank Demouge, 16. Hicham Faik, 17. Henk Dijkhuizen.

Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 6. Nathan Rutjes, 8. Crescendo van Berkel, 18. Brian Jacobs, 19. Mitchel Paulissen, 37. Danny Schreurs, 41. Jorrit Smeets.

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling FC Emmen
1. Marko Meerits, 2. Said Bakkati, 3. Luis Pedro, 4. Tim Siekman, 5. Gaby Jallo, 6. Sander Rozema, 8. Alexander Bannink, 9. Roland Bergkamp, 11. Cas Peters, 21. Leandro Resida, 25. Boy Deul,

Wisselspelers:
10. Soufiane Laghmouchi, 15. Jurjan Mannes, 20. Bart de Groot, 22. Stefan van der Lei, 23. Jeremy Gall, 28. Aladji Barrie, 30. Niek Vossebelt

Hoofdtrainer: Joop Gall

Arbitrage:
Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer
Assistent scheidsrechter: Frank Jansen
Assistent scheidsrechter: Johan Balder
Vierde official: Erwin Blank

Toeschouwers: 6028