Roda JC Kerkrade toonde in het Parkstad Limburg Stadion haar ware gezicht als cupfighter. In de uitgestelde bekerwedstrijd in de 1/8 finale versloeg het na verlenging PSV met 3-2.

 

Trainer Trost sprak voorafgaande de bekerwedstrijd Roda JC Kerkrade – PSV het gevoel uit om met een opgeheven hoofd het veld te kunnen verlaten.Na vier minuten spelen breekt Roda JC uit over rechts als Wiljan Pluim de bal naar de mee op gekomen Henk Dijkhuizen speelt. Zijn voorzet komt via een kluts voor de voeten van Tom van Hyfte die met links de bal probeert binnen te tikken. Keeper Pasveer brengt redding en in de rebound is het Faik die mag aanleggen vanaf 18 meter. Zijn schot wordt gekraakt en weer komt de bal bij Van Hyfte. Een droge knal markeert de 1-0 voorsprong.

Het eerste kwartier van de wedstrijd is voor Roda JC, daarna trekt PSV met enkele versnellingen het spel naar zicht toe. Een afgeslagen Kerkraadse corner is in de omschakeling prooi voor Depay die met alleen Ard van Peppen voor zich richting Benjamin van Leer mag oprukken. Nadat het eerste gevaar kan worden afgestopt is een redding van Hicham Faik op de doellijn nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Een minuut later mag Locadia voor zetten en Luuk de Jong schiet ongehinderd de 1-1 gelijkmaker achter Van Leer.

Begin tweede helft mist Wijnaldum de kans op een Eindhovense voorsprong als hij twee meter voor de doellijn stuit op Van Leer die knap redding brengt. Na een uur spelen zijn het de hardwerkende Van Hyfte en Jansen die op links een aanval opzetten. De steekbal van Van Hyfte zet Jansen vrij in de zestien maar zijn punter verdwijnt naast de goal. In de 74e minuut krijgt Roda JC loon naar werken. Edwin Gyasi dribbelt op links richting Eindhovense zestien en zet met Van Hyfte een één-tweetje op. Met een subtiel tikje zet de Belg nieuwkomer Gyasi vrij en zijn schot verdwijnt in de linker bovenhoek van het doel, 2-1. Tien minuten later dringt PSV opnieuw sterk aan. Een schot van Wijnaldum kan door Van Leer nog worden tegengehouden maar de bal komt voor de voeten van De Jong die met zijn tweede goal de stand gelijk trekt, 2-2. In de extra tijd stopt Van Leer ternauwernood een schot van Depay. In de daar op volgende aanval schiet Anco Jansen een voorzet van Nayib Lagouireh maar net over. Beide ploegen gaan in een aantrekkelijke bekerwedstrijd de verlenging in.

Acht minuten in de verlenging krijgt Anco Jansen op 20 meter van de goal een vrije trap mee, bij de vrije trap staan Pluim en Faik klaar. Hicham Faik laat met een fraaie trap de bal in de rechter bovenhoek verdwijnen en zorgt voor de 3-2 Kerkraadse voorsprong. Een formidabele tackle van Martijn Monteyne, vervanger van de geblesseerde Henk Dijkhuizen, voorkomt dat Depay de 3-3 mag aantekenen. In de 119e minuut is het stil in het stadion als Depay voor een vrije trap dichtbij de zestien mag aanleggen maar zijn schot gaat rakelings naast. Het team van Trost neemt met een 3-2 bekerwinst revanche op zich zelf voor de misstap eerder in Waalwijk en mag met een goed gevoel en opgeheven hoofd van het veld stappen.

Woensdag 28 januari 2015 staat Roda JC Kerkrade in het Parkstad Limburg Stadion in de 1/4 finale tegenover het Rotterdamse Excelsior. Informatie aangaande kaartverkoop voor de bekerwedstrijd volgt z.s.a.m.

Doelpunten:
[5] Tom van Hyfte 1-0
[17] Luuk de Jong 1-1
[74] Edwin Gyasi 2-1
[83] Luuk de Jong 2-2
[98] Hicham Faik 3-2

Gele kaart: 
[115] Andrès Guardado (PSV)
[118] Tom van Hyfte (Roda JC Kerkrade)

Rode kaart: 

Wissels: 
[70] Nayib Lagouireh voor Marc Höcher (Roda JC Kerkrade)
[75] Adam Maher voor Jürgen Locadia (PSV)
[75] Luciano Narsingh voor Marcel Ritzmaier (PSV)
[84] Martijn Monteyne voor (Roda JC Kerkrade)
[94] Santiago Arias voor Jetro Willems (PSV)
[91] Mitchel Paulissen voor Edwin Gyasi (Roda JC Kerkrade)

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
1. Benjamin van Leer, 3. Bart Biemans, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 10. Marc Höcher, 11. Anco Jansen, 16. Hicham Faik, 17. Henk Dijkhuizen, 20. Daryl Werker, 23. Wiljan Pluim, 27. Edwin Gyasi

Wisselspelers:
21. Bram Verbist, 2. Martijn Monteyne, 6. Nathan Rutjes, 8. Crescendo van Berkel, 9. Johan Plat, 14. Nayib Lagouireh, 19. Mitchel Paulissen,

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling PSV
22. Remco Pasveer, 2. Nicolas Isimat-Mirin, 5. Jeffrey Bruma, 7. Memphis Depay, 9. Luuk de Jong, 10. Georgino Wijnaldum, , 15. Jetro Willems, 17. Jürgen Locadia, 18. Andrès Guardado, 20. Joshua Brenet, 24. Marcel Ritzmaier.
Wisselspelers:
1. Jeroen Zoet, 3. Karim Rekik, 4. Santago Arias, 6. Adam Maher, 11 Luciano Narsingh, 23. Rai Vloet, Aleksandar Boljevic.

Hoofdtrainer: Philip Cocu

Arbitrage:
Scheidsrechter: Richard Liesveld
Assistent scheidsrechter: Peter Langkamp
Assistent scheidsrechter: Nicky Siebert
Vierde official: Martin Pérez

Toeschouwers: 9440