Roda JC Kerkrade verliest in Oss met 1-0 de uitwedstrijd tegen FC Oss. In de laatste minuut werd Anco Jansen met rood van het veld gestuurd.

 

In het eerste kwartier van de wedstrijd zijn het Anco Jansen en Mitchel Paulissen die zich aanvallend laten zien. Aan de kant van FC Oss is Opoku met afstandsschoten de gevaarlijkste man. Schoten van Tom van Hyfte en Arjan Swinkels, kopballen van Mitchel Paulissen en Bart Biemans stuiten steeds op Koopmans. Edwin Gyasi haalt de achterlijn, trekt voor op Hicham Faik die zijn schot tegen gehouden ziet worden door Koopmans. In de rebound mag Mitchel Paulissen de trekker overhalen, maar stuit ook op keeper Koopmans.

Een dubbele een-twee van Anco Jansen die eerst kaatst op Edwin Gyasi en daarna op Mitchel Paulissen die de bal klaar legt voor een schot dat door Jansen net naast wordt geschoten. Edwin Gyasi zet de bal vanaf de achterlijn voor, Anco Jansen kan er net niet zijn voet tegen zetten om de score te openen. Edwin Gyasi komt vanaf de linkerflank de zestien in en probeert met een diagonaal schot de Osse verdediging te verrassen maar Koopmans onderschept ook deze de poging. Een corner van Mitchel Paulissen valt voor de voeten van Anco Jansen die van dichtbij binnen schiet maar de bal wordt op de lijn weggewerkt. Anco Jansen zet op rechts een aanval op met Edwin Gyasi die op snelheid de achterlijn haalt. Zijn voorzet komt bij Hicham Faik die van dichtbij zijn inzet door Koopmans tegen gehouden ziet worden. Mitchel Paulissen stuurt Edwin Gyasi de diepte in. De aanvaller komt alleen voor de keeper maar kan niet afronden. De Osse keeper Koopmans heeft op alle aanvallende aspiraties van Roda JC een antwoord. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht en gaan met een 0-0 rusten.

FC Oss lost aanvang tweede helft waarschuwingsschoten waaronder een schot op de paal van Ten Den. Anco Jansen steekt bal in de zestien bal op Ray Gyasi. Koopmans ligt in de weg en keert in de rebound een schot van Ard van Peppen. Op het middenveld mag Opoku vrij opkomen en door de Kerkraadse verdediging soleren. Met een hard schot wordt Bram Verbist verrast en FC Oss komt op een 1-0 voorsprong. Trainer Trost brengt Frank Demouge voor Mitchel Paulissen om de gelijkmaker te forceren en ook Arjan Swinkels wordt mee naar voren geschoven. Een diepe bal op Frank Demouge wordt doorgekopt op Arjan Swinkels. De verdediger ziet van dichtbij zijn schot door Koopmans gekeerd worden, in de rebound mist Tom van Hyfte. Arjan Swinkels stuurt Frank Demouge de zestien in die alleen voor keeper Koopmans komt te staan. De scheidsrechter fluit voor buitenspel.

In de slotminuut wordt Anco Jansen op de huid gezeten door Jochem Jansen. Een achterwaartse slaande beweging en natrappen is voor van de Heuvel genoeg om een rode kaart aan Jansen te geven.

Doelpunten:
[69] Johnatan Opoku 1-0

Gele kaart: 
[77] Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)

Rode kaart: 
[90] Anco Jansen

Wissels: 
[63] Raymond Gyasi voor Nayib Lagouireh (Roda JC Kerkrade)
[66] Genaro Snijders voor Justin Mathieu (FC Oss)
[70] Frank Demouge voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
[75] Fatih Kamaci voor Istvan Bakx (FC Oss)
[84] Henk Dijkhuizen voor Martijn Monteyne (Roda JC Kerkrade)
[84] Alfonso Agbolosoo voor Teije ten Den (FC Oss)

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
21. Bram Verbist, 2. Martijn Monteyne, 3. Bart Biemans, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 11. Anco Jansen, 14. Nayib Lagouireh, 16. Hicham Faik, 19. Mitchel Paulissen, 23. Arjan Swinkels, 27. Edwin Gyasi.

Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 6. Nathan Rutjes, 8. Crescendo van Berkel, 15. Frank Demouge, 17. Henk Dijkhuizen, 28. Raymond Gyasi, 37. Danny Schreurs.

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling FC Oss
1. Luuk Koopmans, 5. Paul Kok, 7. Istvan Bakx, 10. Johnatan Opoku, 12. Dean van der Sluys, 15. Ryan Sanusi, 17. Jochem Jansen, 18. Dennis Janssen, 19. Teije ten Den, 21. Justin Mathieu, 25. Jordi Balk
Wisselspelers:
4. Jeffrey Ket, 6. Joep van den Ouweland, 11. Genaro Snijders, 16. Nick Hengelman, 26. Faith Kamaci, 27. Alfons Fosu-Mensah, 28. Haris Memic.

Hoofdtrainer: Wil Boessen

Arbitrage:
Scheidsrechter: Karel van den Heuvel
Assistent scheidsrechter: Berry Simons
Assistent scheidsrechter: Jermaine Lapar
Vierde official: Sander de Brito Roque

Toeschouwers: 2142