In stadion De Vliert in Den Bosch won Roda JC Kerkrade met 0-1 van FC Den Bosch. Na ruim een half uur spelen scoorde Danny Schreurs de enige treffer.

 

Voor trainer Trost was er maar één uitslag mogelijk in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch: ”winnen”. 21 seconden na de aftrap spat een kopbal van Maatsen uiteen op de doelpaal naast Bram Verbist. In de tegenaanval speelt Martijn Monteyne naar Frank Demouge die doorkopt op Danny Schreurs. Op de linkerflank komt Mitchel Paulissen mee op en zijn schot dwingt keeper Heemskerk tot ingrijpen. Na tien minuten klapt de Kerkraadse buitenspelval niet op tijd dicht en stuit de bal over de uitgekomen Verbist, Arjan Swinkels stopt voor de doellijn de Bossche inzet van Van de Sande.

Bart Biemans verzorgt een lange pass vanuit het achterveld op de vrijlopende Tom van Hyfte, zijn kopbal verrast de verdediging maar gaat rakelings over. Een verre inworp van Henk Dijkhuizen wordt door Frank Demouge doorgekopt naar Tom van Hyfte. Zijn kopbal komt bij Danny Schreurs die artistiek de bal het Bossche net laat bollen en na 32 minuten de 0-1 voorsprong voor Roda JC Kerkrade markeert.

Vlak na rust komt een vrije trap van Tom van Hyfte bij Frank Demouge die de bal klaar legt voor de inkomende Bart Biemans. Een 0-2 voorsprong lijkt in de maak maar scheidsrechter Manschot keurt het doelpunt af wegens buitenspel. Tien minuten in de tweede helft is het wederom Maatsen die de doelpaal treft na een goede reactie van Bram Verbist. Een dieptepass van Hicham Faik op Tom van Hyfte komt bij Danny Schreurs die voorzet op Frank Demouge, de intikker van dichtbij wordt gepakt door Heemskerk.

FC Den Bosch brengt nieuwe aanvallende krachten en drukt Roda JC Kerkrade de verdediging in. Echt gevaarlijk wordt het in het laatste kwartier niet en na vier verloren wedstrijden houdt het Kerkraadse team de nul en mag het drie belangrijke punten bijschrijven in de strijd om de Play Off plaatsen.

Martijn Monteyne in duel met Jordy Thomassen

Doelpunten:
[32] Danny Schreurs 0-1

Gele kaart:
[78] Bassou Boulghalgh (FC Den Bosch)
[88] Jordy Thomassen (FC Den Bosch)

Rode kaart:

Wissels:
[71] Raymond Gyasi voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
[77] Daryl Werker voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
[79] Barry Maguire voor Tim Hofstede (FC Den Bosch)
[83] Edoardo Ceria voor Darren Maatsen (FC Den Bosch)
[87] Edwin Gyasi voor Danny Schreurs (Roda JC Kerkrade)

Opstelling Roda JC Kerkrade:
21. Bram Verbist, 2. Martijn Monteyne, 3. Bart Biemans, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 15. Frank Demouge, 16. Hicham Faik, 17. Henk Dijkhuizen, 19. Mitchel Paulissen, 23. Arjan Swinkels, 37. Danny Schreurs.

Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 8. Crescendo van Berkel, 14. Nayib Lagouireh, 20. Daryl Werker, 27. Edwin Gyasi, 28. Raymond Gyasi, 30. Paul Schröders.

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling FC Den Bosch
16. Kees Heemskerk, 2. Moreno Rutten, 3. Tim Hofstede, 8. Darren Maatsen, 10. Anthony Lurling, 14. Elvis Kabashi, 17. Maarten Boddaert, 19. Jordy Thomassen, 21. Jort van der Sande, 23. Ayrton Statie, 24. Bassou Boulghalgh.
Wisselspelers:
1. Bruno Appels, 4. Filippo Penna, 6. Barry Maguire, 7. Edoardo Ceria, 18. Mathijs van Huijgevoort.

Hoofdtrainer: Rene van Eck

Arbitrage:
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Assistent scheidsrechter: Maurice Hoksbergen
Assistent scheidsrechter: Nick Stuifzand
Vierde official: Tim Wesdorp

Toeschouwers: 2778