Roda JC Kerkrade wint in de tweede helft van de verlenging de bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 4-2. Marc Höcher nam drie doelpunten voor zijn rekening.

 

In de 7e minuut van de wedstrijd vertrekt vanaf links een voorzet richting spits Gladon. Na vasthouden van Crescendo van Berkel trakteert scheidsrechter Blom Roda JC Kerkrade op een penalty tegen en een gele kaart voor Van Berkel. Gladon passeert keeper Benjamin van Leer, 0-1. Ard van Peppen probeert voor te zetten op Rigino Cicilia, maar hij kan de spits niet te bereiken. Nathan Rutjes speelt Anco Jansen in de zestien aan, zijn schot gaat maar net naast.

Weer is het Rutjes die nu Mitchel Paulissen diep aanspeelt, een steekbal zet Danny Schreurs vrij voor de keeper maar hij puntert de bal naast. In de daar op volgende aanval wordt Anco Jansen door Van Buuren in de zestien naar de grond gewerkt, een fluitsignaal blijft achterwege. Na ruim dertig minuten wordt een Spartaanse aanval afgeslagen en gaat Schreurs er vandoor met de bal. Hij ziet aan de andere kant Marc Höcher vanaf de middenlijn vertrekken en passt diep. Höcher steekt de Rotterdamse helft over en komt vrij voor de keeper. Met een geplaatst schot passeert hij Kortsmit en schiet de 1-1 gelijkmaker rechts beneden binnen.

Vijf minuten na rust komt Sparta verrassend op voorsprong. Loen mag voorzetten en Gladon tikt al vallend de 1-2 achter Van Leer. Op zoek naar de gelijkmaker speelt Höcher Danny Schreurs vrij in de zestien. Kortsmit pakt opnieuw het schot. Anco Jansen vecht aan de rechterkant voor ruimte en ziet zijn voorzet gemist worden door de inmiddels ingevallen Demouge en Plat. De tijd verstrijkt en Roda JC lijkt, na vier dagen eerder in de competitie te hebben gewonnen van Sparta Rotterdam, nu op verlies af te stevenen. Nog éénmaal dringt Ard van Peppen aan en passt de bal naar de vrijstaande Höcher. Met een mooie curve in de volley verdwijnt de bal in de 91e minuut achter Kortsmit en komt het Kerkraadse team met de schrik vrij. De 2-2 gelijkmaker betekent verlenging in het Parkstad Limburg Stadion.

In de 8e minuut van de verlenging pakt De Nooijer zijn tweede geel en moet met rood het veld verlaten. Een terugspeelbal vanaf de middenlijn door Gladon kan niet bijtijds gestopt worden door Kortsmit. De corner van Höcher komt bij Plat en Demouge maar de bal wordt weggewerkt. Opnieuw wordt er voorgezet, ditmaal is het Höcher die Demouge kan bereiken. Zijn kopbal komt bij Guy Ramos die de 3-2 voorspring mag binnen koppen.

Na een overtreding op Henk Dijkhuizen mag Marc Höcher vanaf twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Feilloos verdwijnt de 4-2 genadeklap hoog boven Kortsmit in de linker hoek. Aanvoerder Ramos mocht na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd de loting voor de 1/8 finale verrichten. Via zijn hand komt de wedstrijd Roda JC Kerkrade – PSV uit de koker die op 16/17/18 december gespeeld gaat worden in het Parkstad Limburg Stadion.

Doelpunten:
[8] Paul Gladon 0-1
[29] Marc Höcher 1-1
[50] Paul Gladon 1-2
[90+1] Marc Höcher 2-2
[115] Guy Ramos 3-2
[118] Marc Höcher 4-2

Gele kaart: 
[6] Crescendo van Berkel (Roda JC Kerkrade)
[24] Paul Gladon (Sparta Rotterdam)
[78] Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)
[88] Jeremy de Nooijer (Sparta Rotterdam)
[95] Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
[96] Daniel Breedijk (Sparta Rotterdam)
[97] Jeremy de Nooijer (Sparta Rotterdam)

Rode kaart: 
[97] geel/rood: Jeremy de Nooijer

Wissels: 
[69] Giovanni Hiwat voor Denis Mahmudov (Sparta Rotterdam)
[69] Johan Plat voor Danny Schreurs (Roda JC Kerkrade)
[69] Frank Demouge voor Rigino Cicilia (Roda JC Kerkrade)
[75] Tom van Hyfte voor Crescendo van Berkel (Roda JC Kerkrade)
[77] Pieter Nys voor Thomas Verhaar (Sparta Rotterdam)
[86] Robert van Boxel voor Steef Nieuwendaal (Sparta Rotterdam)

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
1. Benjamin van Leer, 17. Henk Dijkhuizen, 4. Guy Ramos [A], 5. Ard van Peppen, 6. Nathan Rutjes, 8. Crescendo van Berkel, 10. Marc Höcher, 11. Anco Jansen, 19. Mitchel Paulissen, 29. Rigino Cicilia, 37. Danny Schreurs

Wisselspelers:
3. Bart Biemans, 7. Tom van Hyfte, 9. Johan Plat, 16. Hicham Faik, 21. Bram Verbist, 23. Wiljan Pluim, 15. Frank Demouge.

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling Sparta Rotterdam
1. Roy Kortsmit, 2. Kees van Buuren, 3. Daniel Breedijk, 4. Michel Breuer, 5. Kenny Teijsse, 6. Steef Nieuwendaal, 7. Thomas Verhaar, 8. Jeremy de Nooijer, 9. Paul Gladon, 10. Youri Loen, 11. Denis Mahmudov.

Wisselspelers:
14. Robert van Boxel, 15. Rick Ketting, 16. Pieter Nys, 17. Giovanni Hiwat, 18. Romano van der Stoep, 19. Johan Voskamp, 20. Ricardo Kieboom,

Hoofdtrainer: Gert Kruys

Arbitrage:
Scheidsrechter: Kevin Blom
Assistent scheidsrechter: 
Mario Diks en Roger Geutjes
Vierde official:
Rob Dieperink

Toeschouwers: 6961