In het Jan Louwers stadion in Eindhoven wint Roda JC Kerkrade met 0-2 van FC Eindhoven door doelpunten in de tweede helft van Mitchel Paulissen en Bart Biemans.

 

Trainer Trost sprak vooraf de wedstrijd van “herpakken”. Opstaan en weg uit de hoek waar de klappen vallen. Het eerste half uur van de wedstrijd was een tactisch steekspel. Roda JC Kerkrade gaf met stug voetbal geen kansen weg en wist zelf hoog druk te zetten. Het trio Paulissen, Gyasi en Cicilia had kleine kansen. Na een half uur spelen bereikt een voorzet van Gysai de vrijstaande Mitchel Paulissen die te gehaast hoog over schiet. Aan de andere kant moet Bram Verbist gestrekt op een volley van Sleegers. Tom van Hyfte probeert met een afstandsschot zijn landgenoot te verschalken maar zijn trap gaat over.

Na ruim een uur in de wedstrijd kan Mitchel Paulissen zich op rechts vrijspelen. De Kerkraadse middenvelder penetreert de vijandelijke zestien en rondt, na een een-twee met Rigino Cicilia, met links fraai via onderkant lat af. Roda JC gaat verrassend met 0-1 aan de leiding in het Jan Louwers stadion in Eindhoven.

Roda JC profiteert van Eindhovense onoplettendheid en ontsnapt op de linkerflank met Edwin Gyasi. Zijn voorzet wordt door iedereen gemist, maar de Kerkraadse druk houdt aan. Een corner wordt door Tom van Hyfte richting goal gekopt maar doelman Muyters brengt op de lijn redding. Bart Biemans is er als de kippen bij en tikt de 0-2 binnen. IJspret voert de boventoon en wederom is het Edwin Gyasi die op de linkerflank kan excelleren. Na een ijzersterke dribbel op snelheid komt de voorzet bij Rigino Cicilia die van dichtbij mag koppen, de bal gaat maar net over.

Een kwartier voor tijd brengt FC Eindhoven extra aanvallers op het veld en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Hunte is met een kopbal op de paal het meest dichtbij. Cicilia pikt rond de middenlijn de bal op en stevent af op het Eindhovense doel. De aanvaller probeert met een kapbeweging de verdediger op het verkeerde been te zetten maar rekende niet met een tweede verdediger. In de tegenstoot schiet Sleegers eenvoudig naast. In de slotfase vervangt trainer Trost de moegestreden Nayib Lagouireh en laat hij Raymond Gyasi op zijn plek debuteren. In de Kerkraadse aanval spelen nu beide gebroeders Gyasi. Spits Cicilia wordt door Frank Demouge vervangen die nog een kans op 0-3 krijgt maar een stap te laat komt.

Doelpunten:
[59] Mitchel Paulissen 0-1
[62] Bart Biemans 0-2

Gele kaart:

Rode kaart:

Wissels:
[64] Torino Hunte voor Jason Bourdouxhe (FC Eindhoven)
[69] Paul Beekmans voor Norichio Nieveld (FC Eindhoven)
[73] Henk Dijkhuizen voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
[77] Raymond Gyasi voor Nayib Lagouireh (Roda JC Kerkrade)
[82] Diego Karg voor Timothy Durwael (FC Eindhoven)
[87] Frank Demouge voor Rigino Cicilia (Roda JC Kerkrade)

Opstelling Roda JC Kerkrade:
21. Bram Verbist, 2. Martijn Monteyne, 3. Bart Biemans, 4. Guy Ramos, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 14. Nayib Lagouireh, 16. Hicham Faik, 19. Mitchel Paulissen, 29 Rigino Cicilia, 27. Edwin Gyasi.

Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 6. Nathan Rutjes, 10. Marc Höcher, 15. Frank Demouge, 17. Henk Dijkhuizen, 20. Daryl Werker, 28. Raymond Gyasi

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling FC Eindhoven
1. Tom Muyters, 2. Timothy Durwael, 3. Norichio Nieveld, 4. Chiró N’Toko, 5. Maxime Gunst, 6. Jens van Son, 8. Jason Bourdouxhe, 10. Tom Boere, 14. Fries De Schilder, 17. Branco van den Boomen , 26. Joey Sleegers
Wisselspelers:
12. Chiel Kramer, 11. Torino Hunte, 15. Diego Karg, 18. Paul Beekmans, 20. Ivo Rossen, 21. Thibeau Swinnen, 22. Sebstiaan de Wilde

Hoofdtrainer: Jean Paul de Jong

Arbitrage:
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Assistent scheidsrechter: Rob van de Ven
Assistent scheidsrechter: Charles Schaap
Vierde official: Ingmar Oostrom

Toeschouwers: