Roda JC Kerkrade trekt vlak voor tijd in Sportcomplex De Toekomst in Amsterdam een 3-3 gelijkspel over de streep. Na een 3-0 achterstand na 16 minuten scoren Faik, Jansen en nogmaals Hicham Faik.

 

Het team van trainer Trost begon de wedstrijd met het ontregelen van het positiespel van Jong Ajax. Er wordt pressie gespeeld op driekwart van het veld en bij balbezit worden Lagouireh en Gyasi in stelling gebracht. In de zesde minuut wordt een pass in de Kerkraadse aanval onderschept door Jong Ajax en een razend snelle counter is het antwoord. In twee passes wordt Zivkovic diep gestuurd en met een trage schuiver in de verre hoek komt Jong Ajax op 1-0 voorsprong.

In de tiende minuut is wederom balverlies in de aanval debet aan een snelle Jong Ajax counter. Op de rand van de zestien wordt de bal tegen Bart Biemans aangeschoten, scheidsrechter Otto trekt een gele kaart voor hands en geeft een vrije trap aan Jong Ajax. Het schot van Muric wordt door Riedewald aangetikt en Bram Verbist is kansloos op de afwijking, Jong Ajax staat op een 2-0 voorsprong na tien minuten. Na 16 minuten op de klok bouwt Jong Ajax van achter uit op met een pass op Zivkoviz die Menig diep stuurt. Zivkovic ontvangt de bal terug en mag alleen op keeper Verbist af gaan. Al vallend scoort hij de 3-0.

Na ruim een half uur spelen passt Guy Ramos op Nayib Lagouireh die op de rechterflank echter geen kans krijgt om de achterlijn te halen door een dubbele dekking. Via Monteyne komt de bal opnieuw bij Ramos die Hicham Faik diep ziet gaan. Een schitterende pass op maat zet Faik vrij voor de keeper die behendig wordt omspeelt en de 3-1 is een feit. Trainer Trost grijpt in de 38e minuut in met een dubbele wissel en brengt Frank Demouge en Arjan Swinkels voor Edwin Gyasi en Bart Biemans. Demouge wordt vlak voor het rustsignaal vrijgespeeld maar zijn omhaal gaat net naast.


Begin tweede helft moet Bram Verbist ingrijpen na een gevaarlijk schot van Acolatse. Jong Ajax probeert met snelle counters Roda JC te verrassen. Anco Jansen speelt Frank Demouge aan die kapt en draait en vrij op de zestien komt. Van Bruggen brengt de aanvaller ten val en ontvangt hiervoor een gele kaart. De vrije trap van Faik wordt gepakt door Onana. Jong Ajax heeft kansen met Zivkovic en Menig. In de 63e minuut wordt Mitchel Paulissen op links weg gestuurd. De Kerkradenaar zoekt het duel op met Van Bruggen die hem in het zestien meter gebied ten val brengt. Scheidsrechter Otto fluit voor penalty maar geeft geen tweede gele kaart. Anco Jansen schiet de strafschop in de linker benedenhoek binnen en Roda JC komt tot 3-2 terug.

Mitchel Paulissen speelt Demouge aan in de zestien, zijn schot vanaf de penaltystip wordt door twee spelers gekraakt. In de tegenaanval mag Zivkovic alleen op Verbist af maar Ramos stoort net genoeg om de bal achter te laten gaan. In de extra tijd speelt Mitchel Paulissen op Anco Jansen die op de linkerflank vrij mag opkomen. Frank Demouge wijst in de zestien waar hij de bal wil hebben. Jansen kan ongestoord doorlopen en krijgt de bal terug van Demouge. Zijn voorzet wordt één minuut voor het einde door Hicham Faik binnen geschoten. Roda JC Kerkrade komt in Amsterdam terug tot een 3-3 gelijkspel na een 3-0 achterstand na 16 minuten.

Aanstaande vrijdag speelt Roda JC Kerkrade om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion thuis tegen VVV Venlo.

Doelpunten:
[7] Richairo Zivkovic 1-0
[11] Jairo Riedewald 2-0
[16] Richairo Zivkovic 3-0
[27] Hicham Faik 3-1
[65] Anco Jansen 3-2
[90+2] Hicham Faik 3-3

Gele kaart:
[10] Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
[56] Damian van Bruggen (Jong Ajax)
[75] Danny Bakker (Jong Ajax)

Rode kaart:
geen

Wissels:
[38] Arjan Swinkels voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
[38] Frank Demouge voor Edwin Gyasi (Roda JC Kerkrade)
[67] Sam Hendriks voor Robert Muric (Jong Ajax)
[72] Raymond Gyasi voor Nayib Lagouireh (Roda JC Kerkrade)
[72] Danny Bakker voor Queens Menig(Jong Ajax)
[90+2] Damil Dankerlui voor Leerot Owusu (Jong Ajax)

Opstelling Roda JC Kerkrade:
21. Bram Verbist, 2. Martijn Monteyne, 3. Bart Biemans, 4. Guy Ramos, 5. Ard van Peppen, 11. Anco Jansen, 14. Nayib Lagouireh, 16. Hicham Faik, 19. Mitchel Paulissen, 27. Edwin Gyasi.

Wisselspelers:
22. Yannick Derix, 6. Nathan Rutjes, 15. Frank Demouge, 17. Henk Dijkhuizen, 23. Arjan Swinkels, 28. Raymond Gyasi, 37. Danny Schreurs

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling Jong Ajax
1. Andre Onana, 2. Terry Lartey Sanniez, 3. Damian van Bruggen, 4. Jairo Riedewald, 5. Leeroy Owusu, 6. Fabian Sporkslede, 7. Robert Muric, 8. Django Warmerdam, 9. Richairo Zivkovic, 10. Queensy Menig, 11. Elton Acolatse.
Wisselspelers:
12. Xavier Mous, Damon Mirani, Damil Dankerlui, 8. Danny Bakker, 17. Milan Vissie, 19. Sam Hendriks, 20. Marvin Höner,

Hoofdtrainer: Andries Ulderink / Jaap Stam

Arbitrage:
Scheidsrechter: Davy Otto
Assistent scheidsrechter: Djurre Zijlstra
Assistent scheidsrechter: Co de Smalen
Vierde official: Christian Mulder

Toeschouwers: 582

3-3 GELIJKSPEL IN AMSTERDAM