Roda JC Kerkrade wint in Groesbeek de uitwedstrijd tegen Achilles’29. Doelpunten van Frank Demouge, Johan Plat en tweemaal Marc Höcher.

 

Doelman Bram Verbist moest na 19 seconden al gestrekt om een vroege openingstreffer van Achilles te voorkomen na een onoplettendheid in de Kerkraadse verdediging. Achilles’29 kreeg in de eerste drie minuten 3 corners op rij maar wist niet te scoren. Na 12 minuten komt Roda JC beter in het spel en Marc Höcher ziet na een combinatie met Ard van Peppen zijn schot net naast gaan. Diezelfde Van Peppen ziet zijn schot gepakt worden door keeper Ter Wielen. Na een kwartier spelen mist Tom van Hyfte van dichtbij een enorme kans op een 0-1 voorsprong. Een schot van Johan Plat stuit op Ter Wielen, uit een voorzet van Van Peppen kopt Frank Demouge net naast. Anco Jansen legt aan voor een vrije trap maar raakt de muur.

Na ruim dertig minuten zijn er kansen voor Demouge en Jansen, Roda JC zoekt steeds de aanval maar een voorsprong blijft uit. Kerkraadse corners en een vrije trap van Hachim Faik worden door Ter Wielen gepakt. In de laatste vijf minuten van de eerste helft dringt Achilles weer aan. Guy Ramos werpt zich in de baan van het schot van Hendriks en keeper Verbist heeft twee reddingen nodig om met een 0-0 stand te gaan rusten.

Na de rust is het Plat die Demouge diep stuurt die met een bekeken lob keeper Ter Wielen verslaat, 0-1. Kort daarop is het Guy Ramos die de 0-2 kan bijschrijven maar de Kaapverdiaan ziet zijn kopbal net naast gaan. Na een afgeslagen vrije trap van Höcher moet Verbist redding brengen op een schot van Hendriks. Miguel Zeller ontvangt in de 54e minuut geel voor een overtreding op Tom van Hyfte. Twee minuten laten krijgt Zeller zijn tweede gele kaart na een overtreding op Demouge en een penalty tegen. Marc Höcher scoort beheerst de 0-2. Ard van Peppen mag op links oprukken en ziet zijn voorzet door Demouge verlengt worden op Plat die de 0-3 binnen werkt. Een uithaal van Jansen noopt Ter Wielen tot een redding, Demouge kopt twee minuten later net naast.

In de slotfase gaat Roda JC door met aanvallen om aan haar doelgemiddelde te werken. Uit een corner van Tom van Hyfte scoort Höcher met een glanzende streep de 0-4. Uit Rotterdam komt het nieuws dat Sparta vlak voor tijd op 2-2 komt en dat brengt Roda JC aan kop in de stand om de tweede periode titel en komt het in punten gelijk met N.E.C.

Doelpunten:
[49] 0-1 Frank Demouge
[57] 0-2 Marc Höcher
[59] 0-3 Johan Plat
[76] 0-4 Marc Höcher

Gele kaart: 
[54] Migiel Zeller (Achilles’29)
[56] Migiel Zeller (Achilles’29)

Rode kaart: 
[56] Migiel Zeller [geel/rood]

Wissels: 
[62] Kursad Sürmeli voor Esmat Shanwary (Achilles’29)
[62] Lion Kaak voor Rutger Vorm (Achilles’29)
[69] Mitchel Paulissen voor Anco Jansen (Roda JC Kerkrade)
[71] Danny Schreurs voor Johan Plat (Roda JC Kerkrade)
[77] Crescendo van Berkel voor Guy Ramos (Roda JC Kerkrade)
[80] Sergio Zijler voor Freek Thoone (Achilles’29)

Opstelling Roda JC Kerkrade: 
21. Bram Verbist, 17. Henk Dijkhuizen, 3. Bart Biemans, 4. Guy Ramos [A], 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 9. Johan Plat, 10. Marc Höcher, 11. Anco Jansen, 15. Frank Demouge, 16. Hicham Faik,

Wisselspelers:
1. Benjamin van Leer, 6. Nathan Rutjes, 8. Crescendo van Berkel, 19. Mitchel Paulissen, 29. Rigino Cicilia, 37. Danny Schreurs.

Hoofdcoach: René Trost

Opstelling Achilles’29
Leon ter Wielen, Steven Edwards, Mehmet Dingil, Migiel Zeller, Tim Verhoeven, Rurger Worm, Jop van der Steen, Twan Smits, Esmat Shanwary, Thijs Hendriks, Freek Thoone.

Wisselspelers:
Tim Konings, Lion Kaak, Frank Wiafe Danwuah, Simon van Beers, Kursad Süemeli, Sergio Zijler

Hoofdtrainer: François Gesthuizen

Arbitrage:
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Assistent scheidsrechter: Nicky Siebert
Assistent scheidsrechter: Richard Brondijk
Vierde official: Sander de Brito Roque

Toeschouwers: 2721