Roda JC heeft in de vooravond van zaterdag 15 april drie belangrijke punten weten binnen te slepen in het Parkstad Limburg Stadion. Met twee doelpunten van Abdul Ajagun en vlak voor tijd een doelpunt van Mika Rosheuvel heeft Roda JC met 3-1 van Sparta Rotterdam gewonnen.
De manschappen van hoofdtrainer Yannis Anastasiou begonnen sterk aan deze belangrijke thuiswedstrijd die werd gezien als de wedstrijd van het jaar. Dit was ook te merken aan het geluid op de tribunes. Vanaf de eerste minuut lieten de ruim 15.000 aanwezige supporters van zich horen. Na vier minuten spelen resulteerde dit dan ook meteen in een kans voor de thuisploeg. Na een vrije trap van aanvoerder Tom van Hyfte wist Schahin de bal terug op Rosheuvel te koppen die hard uithaalde richting het doel van keeper Kortsmit, maar zijn inzet ging ruim over het doel.

Na een verkeerde terugspeelbal aan de kant van Sparta kwam Abdul Ajagun net een paar centimeter te kort om de bal langs de keeper te spelen. De thuisploeg bleef hierna druk zetten op de verdediging van Sparta Rotterdam. Na een kwartier gespeeld te hebben kwam de thuisploeg dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Na een scherpe voorzet van Mika Rosheuvel knikte Abdul Ajagun, die zojuist ook al dichtbij een doelpunt was, de bal in de korte hoek langs keeper Kortsmit.

In de minuten die hierop volgden bleef Roda JC druk zetten op de ploeg van trainer Alex Pastoor. Dani Schahin probeerde het met een afstandsschot en ook Gyliano van Velzen was dicht bij een treffer, helaas wist keeper Kortsmit in beide gevallen de schade te beperken door de bal uit het net te houden. In het laatste kwartier was het vooral Sparta die de druk opvoerde. De ploeg wist af en toe wat schoten af te vuren richting het doel van Benjamin van Leer, maar echt gevaarlijk werd de uitploeg niet.

Vlak voor rust was het toch Roda JC die de grootste kansen op een tweede doelpunt kreeg. Na een indraaiende vrije trap van middenvelder Mohamed El Makrini wist Schahin de bal opnieuw door te koppen waarna Tom van Hyfte de bal met een omhaal het doel in probeerde te krijgen, maar helaas ging zijn inzet een paar centimeter langs de verkeerde kant van de paal. In de extra speeltijd kreeg Roda JC dé kans op de 2-0 voorsprong na een keiharde knal vanaf zo’n 20 meter van aanvoerder Tom van Hyfte. Helaas raakte de pegel de bovenkant van de lat waardoor de stand 1-0 bleef, dit was tevens de ruststand.

Hoofdtrainer Yannis Anastasiou was genoodzaakt om in de rust de geblesseerde Freddy Ananou in de kleedkamer achter te laten, Adil Auassar was zijn vervanger. Ook na rust bleef het publiek achter Roda JC staan en liet het goed van zich horen. Helemaal toen Abdul Ajagun de thuisploeg na 16 minuten op een 2-0 voorsprong bracht. Na een half weggewerkte voorzet vanaf de rechterflank wist de alerte Ajagun de bal van dichtbij hard tegen het net te schieten.

Vanaf dat moment was het vooral Sparta die de aanval zocht en Roda JC die de ballen tegenhield. Na 77 minuten spelen was het Thomas Verhaar die de bal in de kruising wist te plaatsen waarmee hij de stand op 2-1 bracht. Ook de thuisploeg kwam af en toe gevaarlijk uit de hoek na schoten van Dani Schahin en Rosheuvel. In de laatste minuut kwam de thuisploeg dan toch op een 3-1 voorsprong. Roda JC-aanvaller Dani Schahin wist de bal mee te geven aan Chris Kum, die op zijn beurt de bal panklaar aflegde aan Mikhail Rosheuvel, die de bal binnen wist te tikken. Rosheuvel bepaalde hiermee ook meteen de eindstand van deze wedstrijd.

Doelpunten:
[14] 1-0 Abdul Ajagun
[61] 2-0 Abdul Ajagun
[77] 2-1 Thomas Verhaar
[89] 3-1 Mika Rosheuvel

Rode kaart:
geen
Gele kaart:
[32] Chris Kum
[42] Mohamed el Makrini
[47] Tom van Hyfte
[59] Gyliano van Velzen
[60] Ryan Sanusi
[63] Martin Milec
[67] Rick van Drongelen

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Yannis Anastasiou
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Chris Kum, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 9. Dani Schahin, 14, Abdul Ajagun, 17. Mika Rosheuvel, 15. Gyliano van Velzen, 27. Freddy Ananou, 30. Mohamed el Makrini.
Bank:
22. Yves de Winter, 35. Twan Roex, 8. Adil Auassar, 11. Beni Badibanga, 19. Mitchel Paulissen, 21. Simeon Raykov, 24. Stefan Savic, 31. Danny Stassar, 33. Kahraman Demirtas, 34. Ali Yasar, 44. Bryan Verboom.
Wissels:
[46] Adil Auassar voor Freddy Ananou
[71] Mitchel Paulissen voor Gyliano van Velzen

Sparta Rotterdam:
Trainer: Alex Pastoor
Opstelling:
1. Roy Kortsmit, 2. Denzel Dumfries, 3. Sherel Floranus, 4. Ryan Sanusi, 5. Michel Breuer, 6. Rick van Drongelen, 7. Jerson Cabral, 8. Mart Dijkstra, Martin Pusic, 10. Paco van Moorsel, 11. Loris Brogno.
Bank:
12. Janne Saksela, 13. Florian Pinteaux, 14. Kenneth Dougall, 15. David Mendes da Silva, 16. 16. Craig Goodwin, 17. Stijn Spierings, 18. Thomas Verhaar, 19. Mathias Pogba, 20. Michael Verrips, 21. Ilias Alhaft, 22. Ragnar Ache, 23. Rick Ketting.
Wissels:
[34] Thomas Verhaar voor Loris Brogno
[55] Stijn Spierings voor Michel Breuer
[69] Mathias Pogba voor Jerson Cabral

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Assistent scheidsrechter: Bas van Dongen
Assistent scheidsrechter: Joost van Zuilen
Vierde official:: Laurens Gerrets