Roda JC fans Roermond

Ouch Remunj steit achter de sjoonste club van Limburg

RODA WINT IN ROTTERDAM

Na acht wedstrijden zonder overwinning heeft Roda JC eindelijk de eerste zege behaald. De hekkensluiter van de eredivisie pakte zondag een kostbare driepunter bij Excelsior: 0-1.

Roda klom een plek in de stand en kwam in punten gelijk met FC Groningen en PEC Zwolle.

Gesleuteld
Trainer Yannis Anastasiou had opnieuw grondig gesleuteld aan zijn formatie. Boysen, De Silva en Ajagun kregen een basisplaats, ten koste van Rutjes, Mytides en Auassar. Niettemin was de start van Roda JC dramatisch. In de eerste acht minuten kreeg Excelsior liefst vier riante kansen, maar wonder boven wonder overleefden de Kerkradenaren de Rotterdamse stormloop.

Oog van de naald
Roda kwam daarna wat beter in de wedstrijd, zonder echt dreigend te worden. Alleen Van Hyfte zorgde even voor opwinding, met een volley die hoog in de tribunes vloog. Vlak voor rust kroop Roda opnieuw door het oog van de naald, toen Bruins een vlijmscherpe counter verzuimde te verzilveren.

Boysen
In de tweede helft had Roda snel succes. Boysen scoorde de openingstreffer, na een assist van De Silva: 0-1. Het was de eerste Roda-goal na zeven wedstrijden zonder doelpunt. Excelsior startte daarna een lang offensief, maar Roda hield stand.

« »

© 2019 Roda JC fans Roermond. Thema door Anders Norén.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide