Roda JC fans Roermond

Ouch Remunj steit achter de sjoonste club van Limburg

RODA JC WINT VAN ZWOLLE

In de vooravond van donderdag 6 april wint Roda JC Kerkrade in het Parkstad Limburg stadion met 2-1 van PEC Zwolle na doelpunten in de tweede helft van Gyliano van Velzen en Mika
Rosheuvel. In de eerste helft bracht Mohktar de ploeg uit Zwolle op een 0-1 voorsprong.

De eerste tien minuten gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, al zette Roda JC vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Janssen meteen druk op de tegenstander. Toch was het de uitploeg die de eerste echte doelkans creëerde. Een schot van net buiten de zestienmeter ging over het doel van keeper van Leer. Vlak daarna kreeg Roda JC een aantal goede doelkansen. Gyliano van Velzen legde de bal, na een prima schijnbeweging, af aan Abdul Ajagun die de bal een meter naast het doel van PEC Zwolle schoot.

In de minuten die daarop volgde creëerde beide ploegen een aantal kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. De eerste goede doelpoging diende zich pas in de 36e minuut aan. Na een verkeerde terugspeelbal van Roda JC-verdediger Ard van Peppen kreeg PEC Zwolle-speler Menig dé kans op de 1-0 voorsprong. Gelukkig wist een alerte Freddy Ananou de bal net voor de lijn tegen te houden waardoor de stand 0-0 bleef.

Vlak daarna kwam de uitploeg toch op een 0-1 voorsprong. Na een steekpass vanaf het middenveld legde Ryan Thomas de bal af op Mokhtar die de bal beheerst achter doelman van Leer wist te schuiven.

Roda JC begon sterk aan de tweede helft. Na 2 minuten gespeeld te hebben kwam de thuisploeg dan ook op gelijke hoogte. Na een prima voorzet vanaf de rechterkant van El Makrini weet Gyliano van Velzen de bal op prachtige wijze langs keeper van der Hart te krijgen. Roda JC bleef in de minuten die daarop volgde dit aanvallend spel volhouden waardoor Tom van Hyfte dé kans op de voorsprong kreeg, maar hij kreeg de bal niet tegen het doelnet van PEC Zwolle.

Tussendoor deelde beide ploegen wat speldenprikjes uit maar grote scoringskansen bleven uit. Zo’n elf minuten voor tijd kreeg de uitploeg de mogelijkheid om op voorsrpong te komen. Na een voorzet van Marcellis belandde de bal bij Queensy Menig voor de voeten, maar hij schoot ruim over. Nog geen minuut later kreeg ook Roda JC een grote mogelijkheid op de voorsprong. Na een goede voorzet vanaf de rechterflank weet Dani Schahin de bal aan te nemen en uit de draai te raken, helaas vliegt deze rakelings langs het doel van PEC Zwolle.

In de slot fase bleef Roda JC druk zetten op de verdediging van PEC Zwolle. Invaller Beni Badibanga probeerde het met een afstandsschot en raakte hierbij de lat. De alerte Mika Rosheuvel wist de bal in de rebound binnen te knikken waardoor de thuisploeg op een 2-1 voorsprong kwam. Mika bepaalde met deze late goal ook direct de eindstand in Kerkrade.

Doelpunten:
[40] Youness Mohktar 0-1
[48] Gyliano van Velzen 1-1
[89] Mika Rosheuvel 2-1

Rode kaart:
geen
Gele kaart:
[43] Nicolai Brock-Madsen
[58] Mohamed el Makrini

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Yannis Anastasiou
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Chris Kum, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 9. Dani Schahin, 14, Abdul Ajagun, 15. Gyliano van Velzen, 21. Simeon Raykov, 27. Freddy Ananou, 30. Mohamed el Makrini.
Bank:
22. Yves de Winter, 35. Twan Roex, 8. Adil Auassar, 11. Beni Badibanga, 17. Mikhail Rosheuvel, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 24. Stefan Savic, 31. Danny Stassar, 44. Bryan Verboom.
Wissels:
[46] Mika Rosheuvel voor Simeon Raykov
[72] Bedi Badibanga voor Gyliano van Velzen
[74] Daryl Werker voor Chris Kum

PEC Zwolle:
Trainer: Ron Jans
Opstelling:
1. Mickey van der Hart, 2. Bram van Polen, 4. Dirk Marcellis, 6. Mustafa Saymak, 7. Youness Mokhtar, 11. Queensy Menig, 15. Ouasim Bouy, 21. Django Warmerdam, 23. Danny Holla, 30. Ryan Thomas, 44. Nicolai Brock-Madsen
Bank:
16. Kevin Begois, 3. Ted Pavert, 5. Calvin Verdonk, 9. Anass Achahbar, 10. Stef Nijland, 13. Philippe Sandler, 20. Kingsley Ehizibue, 22. Bart Schenkeveld, , 33. Thanasis Karagounis, 40. Mike Hauptmeijer.
Wissels:
[68] Kinghsley Ehizibue voor Mustafa Saymak
[83] Anass Achahbar voor Queensy Menig
[83] Stef Nijland voor Ryan Thomas

Scheidsrechter: Ed Janssen
Assistent scheidsrechter: Peter Janson
Assistent scheidsrechter: Rens Bluemink
Vierde official:: Eric Kooij

Toeschouwers: 12047

« »

© 2019 Roda JC fans Roermond. Thema door Anders Norén.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide