Roda JC heeft zondagmiddag een belangrijke thuisoverwinning geboekt in een bijna uitverkocht, kolkend Parkstad Limburg Stadion. Doelpuntenmaker aan de kant van Roda JC was met
nummer 14 Abdul Ajagun.

De manschappen van hoofdtrainer Yannis Anastasiou begonnen fel aan deze cruciale wedstrijd tegen de nummer elf van de competitie. De eerste tien minuten waren duidelijk voor de thuisploeg. Roda JC werd een aantal keren gevaarlijk via Mikhail Rosheuvel en Dani Schahin maar deze pogingen belandden niet in het doel van Willem II. Na 12 minuten spelen kreeg Roda JC, in de persoon van Gyliano van Velzen, de grootste kans op de 1-0 voorsprong. Na een goede vooractie wist Gyliano de bal goed te raken, helaas ging deze rakelings langs het doel van Willem II-keeper Lamprou.

Na bijna 20 minuten spelen kreeg Roda JC weer een enorme kans op de voorsprong. Mikhail Rosheuvel wist de bal, na een schitterende actie langs de zijlijn, strak voor het doel te geven. De alerte Abdul Ajagun wist zijn schoen tegen de bal te zetten maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal waardoor de stand gelijk bleef. Vlak hierna kreeg ook Schahin de kans om op doel te schieten maar hij zag zijn inzet hoog over het doel gaan.

Hierna kwam de uitploeg meer in het spelbeeld voor en creëerden beide ploegen af en toe een aantal kansen maar echt gevaarlijk werd het niet. Pas na 37 minuten spelen kreeg de thuisploeg weer een grote kans op de 1-0 voorsprong, helaas schoot Abdul Ajagun van dichtbij hard over het doel.

Na rust bleef het spelbeeld vrijwel hetzelfde: beide ploegen opzoek naar een doelpunt. Pas na ruim 75 minuten spelen wist Roda JC weer echt gevaarlijk uit de hoek te komen. Na een voorzet vanaf de rechterflank wist Willem II-doelman Lamprou de bal niet te vangen. Daardoor kreeg Mitchel Paulissen de mogelijkheid om op ‘open doel‘ uit te halen, ook deze poging ging hard over het doel.
Direct daarna kwam Willem II gevaarlijk uit de hoek maar keeper Benjamin van Leer wist de bal met een knappe redding uit het doel te houden. Ook Martin Milec kwam dichtbij de 1-0 voorsprong. Hij vuurde, van net buiten de zestienmeter, een schot af op het doel van Willem II. Deze bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

Na 90 minuten spelen kwam Roda JC dan toch op de 1-0 voorsprong. Na een goede voorzet vanaf de rechterkant van Martin Milec wist Abdul Ajagun de bal hard tegen het net te koppen. Abdul bepaalde hiermee ook direct de eindstand in het Parkstad Limburg Stadion.

Doelpunten:
[90+1] 1-0 Abdul Ajagun

Rode kaart:
geen
Gele kaart:

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Yannis Anastasiou
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Chris Kum, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 9. Dani Schahin, 14, Abdul Ajagun, 17. Mika Rosheuvel, 15. Gyliano van Velzen, 30. Mohamed el Makrini.
Bank:
22. Yves de Winter, 26. Nick Wolters, 4. Ognjen Gnjatic, 6. Nathan Rutjes, 11. Beni Badibanga, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 21. Simeon Raykov, 25. Thanasis Papazoglou, 27. Freddy Ananou, 31. Danny Stassar, 44. Bryan Verboom.
å Wissels:
[73] Beni Badibanga voor Mika Rosheuvel
[75] Mitchel Paulissen voor Gyliano van Velzen
[81] Ognjen Gnjatic voor Mohamed el Makrini

Willem II:
Trainer: Erwin van de Looi
Opstelling:
1. Kosta Lamprou, 4. Jordens Peters, 6. Funso Ojo, 7. Jari Schuurman, 8. Thom Haye, 14. Jordy Croux,, 15. Dries Wuytens, 20. Anouar Kali, 29. Daryl Lachman, 46. Pele van Anholt, 58. Obbi Oulare.
Bank:
23. Nigel Bertrams, 10. Eric Falkenburg, 17. Branco van den Boomen, 28. Asumah Abubakar, 30. Andreas Calcan, 31. Mattijs Branderhorst, 45. Thomas Kok.
Wissels:
[66] Asumah Abubakar voor Jordy Croux
[89] Branco van den Boomen voor Jari Schuurman

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Assistent scheidsrechter: Mario Diks
Assistent scheidsrechter: Hessel Steegstra
Vierde official:: Erwin Blank

Toeschouwers: 17.839