Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag duur puntverlies geleden. In Deventer ging de ploeg met 2-0 onderuit.
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Roda JC. Daniel de Silva onderschepte op het middenveld en bracht Church in stelling. Via de voet van Fischer ging de bal over het doel. Enkele minuten later mocht Simon Church het opnieuw proberen; deze keer belandde zijn inzet in de handen van doelman Zwarthoed. Na 18 minuten spelen diende de eerste grote kans voor de Eagles zich aan, maar Van Leer redde vrij eenvoudig. In de tegenstoot was Daniel de Silva dichtbij de 0-1; doelman Zwarthoed verwerkte de bal ternauwernood tot hoekschop.

Na 21 minuten spelen voorkwam Benjamin van Leer met een fantastische redding een voorsprong voor Go Ahead Eagles. Ritzmaier kopte de bal naar de lange hoek, dacht op weg te zijn naar de 1-0, maar Van Leer verwerkte de bal met zijn vingertoppen tot een hoekschop. Twee minuten later probeerde Daniel de Silva het met een schuiver, maar opnieuw was het doelman Zwarthoed die de bal pareerde.

Na 27 minuten spelen kreeg Roda JC een zeer discutabele strafschop tegen. Simon Church kreeg in het strafschopgebied een bal tegen zijn hoofd gekopt, maar scheidsrechter Janssen beoordeelde deze situatie als hands en kende een penalty toe aan de Eagles welke verzilverd werd door Brands: 1-0. Vlak voor rust hield Benjamin van Leer Roda JC in de wedstrijd door een poeier van De Kogel te verwerken tot hoekschop.

Roda JC moest na rust komen om iets aan de achterstand te doen. Adil Auassar werd na 60 minuten spelen vervangen door Mitchel Paulissen. Vlak na de wissel werd Tom van Hyfte door Rosheuvel in stelling gebracht, maar de Belg zag zijn inzet hoog over het doel van Zwarthoed verdwijnen. In de 72e minuut mocht Randy Wolters vrij inkoppen, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. In de tegenstoot was Roda JC gevaarlijk via Paulissen. Zeven minuten later had Randy Wolters het duel kunnen beslissen. De linkspoot schoof de bal echter rakelings voorlangs.

Roda JC verzuimde in de slotfase de druk op het Eagles-doel op te voeren en kreeg dan ook in de 90e minuut de deksel op de neus. Een schitterend doelpunt van Maatsen besliste de wedstrijd: 2-0.

Doelpunten:
[27] Kevin Brands 1-0
[89] Darren Maatsen 2-0

Rode kaart:

Gele kaart:
[7] Adil Auassar
[66] Simon Church

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Yannis Anastasiou
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 3. Chris Kum, 5. Ard van Peppen, 6. Nathan Rutjes, 7. Tom van Hyfte, 8. Adil Auassar, 10. Danny de Silva, 14. Abdul Ajagun, 17. Mikhail Rosheuvel, 23. Simon Church, 27. Fredy Ananou.
Bank:
22. Yves de Winter, 4. Roel Brouwers, 11. Nestor Mytides, 16. Marcos Gullón, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 21. David Boysen, 24. Farshad Noor, 29.Tim Blättler.
Wissels :
[61] Mitchel Paulissen voor Adil Auassar
[72] Marcos Gullón voor Danny de Silva
[84] Nestor Mytides voor Mikhail Rosheuvel

Go Ahead Eagles:
Trainer: Hans de Koning
Opstelling:
1. Theo Zwarthoed, 2. Lars Lambooij, 3. Sander Fischer, 4. Xandro Schenk, 6. Sander Duits, 9. Leon de Kogel, 10. Kevin Brands, 11. Randy Wolters, 24. Marcel Ritzmaier, 32. Joey Groenbast, 77. Jarchinio Antonia
Bank:
5. Kenny Teijsse, 7. Sinan Bytyqi, 8. Joey Suk, 13. Erik Cummins, 14. Darren Maatsen, 7. Sébastien Locigno, 19. Sam Hendriks, 22. Henrik Ojamaa, 23. Norichio Nieveld, 26. Ton Daemen, 35. Rochdi Achenteh
Wissels:
[63] Darren Maatsen voor Leon de Kogel
[71] Henrik Ojamaa voor Jarchinio Antonia
[79] Ton Daemen voor Kevin Brands

Scheidsrechter: Ed Janssen
Assistent scheidsrechter: Richard Polman
Assistent scheidsrechter: Edwin de Vree
Vierde official:: Erwin Blank