Roda JC Kerkrade heeft vanavond in het Koning Willem II Stadion met 0-0 gelijkgespeeld tegen Willem II. Bij Roda JC startte Simon Church, de spits welke werd overgenomen van MK Dons, in de basis. Gevaarlijk kon de Wales-international in zijn eerste optreden voor Roda JC niet worden.
De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de Tilburgers. Een vrije trap van Haye belandde echter ruimschoots naast het doel van Benjamin van Leer. Enkele minuten later was Rosheuvel gevaarlijk met een afstandsschot. Ook Martin Milec probeerde het met een afstandsschot, maar schoot een meter over het doel van Kostas Lamprou. Na 22 minuten spelen kreeg Willem II haar tweede mogelijkheid. Een combinatie tussen Falkenburg en Sol bracht laatstgenoemde in stelling, maar zijn inzet werd relatief eenvoudig gestopt door Van Leer. Tien minuten voor rust was Willem II dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van Haye werd door Falkenburg rakelings langs het Roda JC-doel gekopt. Vijf minuten later kreeg Van Peppen de mogelijkheid om van 20 meter uit te halen, maar zijn inzet ging hoog over het doel van Willem II.

Drie minuten na rust draaide Tom van Hyfte zich knap vrij op 20 meter van het Willem II-doel, maar zijn schot miste echter de juiste richting. Uit de tegenstoot voorkwam Roda JC- doelman Van Leer een doelpunt voor de Tilburgers, door attent in te grijpen op een kopbal van Falkenburg. Enkele minuten later probeerde Haye het met een poging van afstand, maar zijn inzet miste nauwkeurigheid.

Martin Milec moest na 55 minuten geblesseerd het veld verlaten. De Sloveen werd vervangen door Roel Brouwers. Een moment van onoplettendheid aan de kant van Roda JC werd de ploeg bijna fataal. Erik Falkenburg miste een opgelegde kans, waardoor de stand onveranderd op 0-0 bleef staan. In de tegenstoot was opnieuw Tom van Hyfte dichtbij een doelpunt, maar Lamprou klemde de inzet van de Belg.

Na 61 minuten spelen had Mikhail Rosheuvel Roda JC op voorsprong moeten zetten. Na een te korte terugspeelpass kwam de rappe aanvaller oog-in oog met Lamprou, maar verzuimde om succesvol af te ronden. Willem II kreeg vervolgens via Falkenburg, Haye en Sol enkele mogelijkheden, maar Roda JC kwam deze fase van de wedstrijd, mede door goed ingrijpen van Van Leer, zonder kleerscheuren door. Na 71 minuten spelen bracht Freddy Ananou spits Simon Church in stelling. De inzet van de kersverse aanwinst werd door verdediger Ojo tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop kreeg Tom van Hyfte een geweldige kans om Roda JC op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd knap gepareerd door Lamprou. Roda JC werd sterker en dit resulteerde na 75 minuten opnieuw in een hoekschop. De bal werd teruggelegd op Roel Brouwers, die verwoestend hard uithaalde vanaf 30 meter. De bal werd door Lamprou ternauwernood uit de kruising getikt.

In de tegenstoot kreeg Haye een opgelegde kans om Willem II op voorsprong te zetten, maar Benjamin van Leer stopte de bal met zijn rechtervoet. In de laatste fase van de wedstrijd golfde het spel op en neer met mogelijkheden voor Rosheuvel en twee grote mogelijkheden voor Falkenburg, welke hij beiden onbenut liet. Diep in de blessuretijd kreeg Roda JC nog een hoekschop, maar de trap van Farshad Noor bereikte geen medespeler, waardoor het duel in 0-0 eindigde.

Doelpunten:

Rode kaart:

Gele kaart:
[31] Guus Joppen
[60] Fredy Ananou
[95] Abdul Ajagun

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Yannis Anastasiou
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Chris Kum, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 8. Adil Auassar, 14. Abdul Ajagun, 17. Mikhail Rosheuvel, 21. David Boysen, 23. Simon Church, 27. Fredy Ananou.
Bank:
22. Yves de Winter, 4. Roel Brouwers, 6. Nathan Rutjes, 10. Danny de Silva, 11. Nestor Mytides, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 24. Farshad Noor, 29.Tim Blättler.
Wissels :
[56] Roel Brouwers voor Martin Milec
[73] Farshad Noor voor David Boysen
[85] Nestor Mytides voor Simon Church

Willem II:
Trainer: Erwin van de Looi
Opstelling:
1. Konstantinos Lamprou, 4. Jordens Peters, 6. Funso Ojo, 8. Thom Haye, 9. Fran Sol, 10. Erik Falkenburg, 17. Branco van den Boomen, 24. Guus Joppen, 29. Darryl Lachman, 30. Andreas Calcan, 46. Pele van Anholt.
Bank:
3. Freek Heerkens, 5. Dico Koppers, 7. Jari Schuurman, 15. Dries Wuytens, 20. Anouar Kali, 21l Robin van Iersel, 22. Bartholomew Ogbeche, 23. Nigel Bertrams, 28. Asuma Abubakar, 31. Mathijs Branderhorst, 45. Thomas Kok.
Wissels:
[55] Dico Koppers voor Guus Joppen
[62] Abubakar voor Andreas Calcan
[84] Anouar Kali voor Vranco van den Boomen

Scheidsrechter: Martin van den Kerkkhof
Assistent scheidsrechter: Rens Bluemink
Assistent scheidsrechter: Johan Hubers
Vierde official:: Joey Kooij

Toeschouwers: 11200