Roda JC fans Roermond betreurt natuurlijk wat er allemaal gaande is tussen Roda JC en Ultras Kerkrade. Tijdens de wedstrijd kwamen we er pas achter, het zag er gewoon niet uit, alle spandoeken op west werden er af gehaald en belachelijk veel opvallend beveiliging op West. Roda JC, het ziet er gewoon niet uit, supporters pesten, against modern football!!
==

Op de Facebookpagina van Ultras Kerkrade was een droevige boodschap te lezen. De club heeft trieste maatregelen genomen waardoor het bijna niet meer mogelijk is om de club te steunen om een fatsoenlijke manier.

Op de pagina stond het volgende:

ONZE GROEP VERBIEDEN = ONZE STEUN VERLIEZEN

Wij steunen Roda JC door dik en dun, maar helaas word ons dit nu onmogelijk gemaakt. Naar aanleiding van Roda JC – FC Twente heeft de club onze groep als het ware verboden.
De volgende sancties zijn ons opgelegd:
– Totaal verbod op zwenkvlaggen
– Verbod op doeken met ons logo of onze naam erop
– Status van fanclub is ingetrokken
– Ontzegging op het verkopen van uk merchandise op het fanplein
– Uitsluiting van deelname aan supportersoverleg

Wij snappen dat de ploeg onze steun hard nodig heeft. Echter, kunnen wij onszelf niet meer serieus nemen als wij vrolijk door gaan met onze activiteiten. Door deze sancties mogen wij niet laten zien wie wij zijn. Mogen wij niet laten zien wie wij zijn is Roda ook onze steun niet waard.

Wij gaan nog in beraad over de rest van het seizoen, gezien de situatie waar de club nu in zit.

Wij hopen dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt en dat de Ultras Kerkrade Roda weer kunnen aanmoedigen op de manier hoe ze het zelf willen.